• 瀏覽: 1,603
  • 回覆: 10
佢話做到5代戰機, KF-X, 都覺得奇怪, 連F35正式來計, 都做唔到5代戰機4S的要求, F22仲仆埋街..............., _
你隻泡菜仔可以做到???

原來真係老吹

KAI官員表示,KF-X的計畫經過重大修正,從原本的「5代機」,下調為「4.5代機」。雖然如此,KF-X仍然具有累積經驗,為後續研發全面匿蹤5代機做好基礎。同時KF-X戰鬥機也有望成為較廉價的高性能戰機,希望進軍全球戰機市場。雖然性能不如美國航太巨頭-洛克希德·馬丁公司的F-35和F-22,但是在4.5代戰機領域中,匿蹤能力應該優於F-16、F-18這一層級的戰機。

https://www.chinatimes.com/realtimenews/20210302000023-260417?chdtv

看來, 美國只將相關技術, 擺放在日本, 而日本的新戰機, 又快要出籠, 到時又睇下點??

原來泡菜國一造就造6隻KFX出來測試,

在原型來計, 要下年才能首飛, 是否太自大呢??

附件

0033.jpg(130.39 KB)

比起咖哩佬話自己做到5定6代機Tejas, 話勁過殲20

韓國面對現實好多, 咖哩佬根本就唔洗真造出來, 只要老吹就可以氹到班民主喎

邪教統治!!!

韓國不用做吧,去將j20和f22申請是自己的就可以擁有了,就像孔子一樣,輕鬆簡單

引用:
原帖由 bgjan 於 2021-3-19 05:18 PM 發表
韓國不用做吧,去將j20和f22申請是自己的就可以擁有了,就像孔子一樣,輕鬆簡單
仲敢咁串??唔怕泡菜元祖的地位也被剝的歷史重演_

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-3-19 07:07 發表
佢話做到5代戰機, KF-X, 都覺得奇怪, 連F35正式來計, 都做唔到5代戰機4S的要求, F22仲仆埋街..............., _
你隻泡菜仔可以做到???

原來真係老吹

KAI官員表示,KF-X的計畫經過重大修正,從原本的「5代機」,下調為「4.5代機」。雖然如此,KF-X仍然具有累積經 ...
其實韓國只有一條生路, 就係親中!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-3-19 07:14 發表
比起咖哩佬話自己做到5定6代機Tejas, 話勁過殲20

韓國面對現實好多, 咖哩佬根本就唔洗真造出來, 只要老吹就可以氹到班民主喎

邪教統治!!!
樓主放過3哥啦!有時質素相距太遠用作比較, 係影衰自己國家。

5代沒前途了,在現代雷達電波技術面前,花超額運作成本去獲得的隱身功能已起不了大作用,只能用來欺負窮國。

韓國想搶F35的飯碗,一早就沒有門,技術都是買美國的,和人家搶生意?真可笑!現在美國自己都改推F15EX、F18和F21,韓國貨更沒希望了,最後只能像日本F2那樣,買美國零件,組裝出來自家用!

唔怕,做唔到5代機,直接做6代機,美國都係做唔到5G直接做6G。

引用:
原帖由 bgjan 於 2021-3-19 17:18 發表
泡菜的無賴必殺技。

南韓軍事工業底子不錯,但4.5代機及5代機的技術要求相當之高,若無美國或歐洲給予技術指導,恐怕南韓難以成事。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]