• 瀏覽: 8,622
  • 回覆: 82
引用:
原帖由 無色暴雨 於 2021-5-3 04:37 PM 發表

起碼當年香港人人都認中國人, 而家? 話自己香港人、當日本係鄉下、認英國做祖國、又揸住美國旗。
一個將漢族人由96%整成不足40%,有亡種滅種危機的"國"
你要人點樣愛???
過得到人,過得到自己先得架

好難沒落,大家都依賴晒上網
只會更加強大,再同現實結合起來

引用:
原帖由 highmax 於 2021-5-3 04:55 PM 發表

一個將漢族人由96%整成不足40%,有亡種滅種危機的"國"
你要人點樣愛???
過得到人,過得到自己先得架
漢族人點不足40%?

引用:
原帖由 無色暴雨 於 2021-3-19 02:35 AM 發表
互聯網由寬頻普及開始就大行其道,到今天已近二十年,互聯網為世界帶來翻天覆地的變化,今天的世界幾乎已沒有秘密,亦沒有所謂小眾意見,只有轉載多與少。很多傳統的價值,今天也受到挑戰。各地有多少革命動亂,都是因互聯網而起。互聯網的將來,究竟會如何呢?會繼續發展?還是沒落?還是以其他形式繼續存在?各地當局,會如何應對互聯網這種「超級武器」?
未來必定是實名制

引用:
原帖由 無色暴雨 於 2021-5-3 05:10 PM 發表

漢族人點不足40%?
漢族新生兒由2005年開始不足40%
人口比例係可以好大而且好快變動
漢族可以好快3X%,然後再因為1.1的生殖率變成:
例:39% X (1.1/2 X 100%)=21.45%
21.45% X (1.1/2 X 100%)=11.7975%
假設2005年漢族新生兒比例係39%,咁N年後漢族就只有39%
N+5年=N2年,就再到21.45%
N3年,就係11.7975%
N4年:6.488625%
N5年:3.56874375%
================
五胡亂華,安史之亂,漢族都係90%以上的
所以:香港獨立,係以漢族響21%/11%/6%,甚至只有3%的時候實現
而到時出兵香港的中"國"軍隊,係"少數民族"
史無前例,之後的事我就完全預計唔到了
聲明:本人絕不認同港獨,唔洗搵國安了

引用:
原帖由 highmax 於 2021-5-3 08:27 PM 發表

21.45% X (1.1/2 X 100%)=11.7975%
假設2005年漢族新生兒比例係39%,咁N年後漢族就只有39%
...
咁一孩政策就是會令出生率低。唔咁做, 點減少人口壓力?

引用:
原帖由 無色暴雨 於 2021-5-3 08:39 PM 發表

咁一孩政策就是會令出生率低。唔咁做, 點減少人口壓力?
少數民族已經唔係少數了,所以,要"解決"
1:將少數民族由1978年到今日多生的部分"解決"
2:為少數民族扶貧,幫佢地絕育,少生就有錢了
3:為全世界所有非漢族的貧民區強制絕育,實施一孩政策,解決全球貧困問題
4:為了扶貧,以及,全面打擊"伊斯蘭恐怖主義",防止又一次的75事件/911事件,全力強制所有伊斯蘭教教徒進行絕育手術
5:當回復好漢族人口數後,向印尼移民3000萬,為印尼扶貧,以及作為印尼殺300萬漢人的制裁
6:以(5)為例子,多出來的漢族人分別每段時期分別集體移向以下有屠殺漢人歷史的地區:馬來西亞,菲律賓,中亞5國,
7。同美國WASP白人達成條約,為加州/佛羅里達州的"非白人/非漢人"實施(3,4,6)
=======================
做E7樣野,人口壓力就可以解決了,中(漢人)美(白人)共同有人口問題,就要共同解決
參考美國人寫的書 :"經濟增長的極限"
為左解決世界經濟/人口危機,E個係我的方針

引用:
原帖由 highmax 於 2021-5-3 09:15 PM 發表

少數民族已經唔係少數了,所以,要"解決"
1:將少數民族由1978年到今日多生的部分"解決"
2:為少數民族扶貧,幫佢地絕育,少生就有錢了
3:為全世界所有非漢族的貧民區強制絕育,實施一孩政策,解決全球貧困問題
4:為了扶貧,以及,全面打擊"伊斯蘭恐怖主義",防止又一次的75事件/911事件,全力強制所有伊斯蘭教教徒進行絕育手術
5:當回復好漢族人口數後,向印尼移民3000萬,為印尼 ...
另外,911恐怖份子係沙地阿拉伯人居多,西亞/非洲亦係移民地區

引用:
原帖由 highmax 於 2021-5-3 16:23 發表

你都當我無,咁我講來做咩
想人地當自己「有」,首先要真系有料。
反對冇問題,但不要為反而反。指出問題所在,並提出有用而可行的意見才是「反對派的價值所在」。

引用:
原帖由 highmax 於 2021-5-3 21:17 發表

另外,911恐怖份子係沙地阿拉伯人居多,西亞/非洲亦係移民地區
中華文明是包容;海納百川壯大自己。
搞分化族群是自我瓦解的方式。

以前嘅香港人, 愛國、愛家、努力讀書工作、重內涵、奉公守法、知書識禮, 有互聯網之後反中、怨屋企窮、勤力當做奴性、外表為先、違法達義、講粗口當食菜。上網, 對香港人有乜意義?

引用:
原帖由 highmax 於 2021-5-3 08:27 PM 發表

...
果然低能兒戲快幾多

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-5-4 10:05 AM 發表

想人地當自己「有」,首先要真系有料。
反對冇問題,但不要為反而反。指出問題所在,並提出有用而可行的意見才是「反對派的價值所在」。
我唔係D咩"民主"社會的反對派
我係知識比你地多
我係只可以掌權的
睇死人無,有都唔俾你睇

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-5-4 10:12 AM 發表

中華文明是包容;海納百川壯大自己。
搞分化族群是自我瓦解的方式。
太危幻想唔係好事,睇下史書好

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2021-5-4 12:45 PM 發表

果然低能兒戲快幾多
咁你又唔整條數出來駁我???
你又整唔到,9 UP你就勁
唔通1.1出生率的數據係假的???
2005年的數字係假的???
算式有問題?請講,你可以成立一個新的人口學派了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]