• 瀏覽: 4,733
  • 回覆: 61
  • 追帖: 1
+2
新冠肺炎疫情持續,今日(17日)新增11宗確診個案,累計增至11,341宗;另錄得約10宗初步確診個案。今日有2宗源頭不明個案,包括灣仔船街Mr Brown調

真係唔夠你伏必die勁lor

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/600 ... utm_medium=referral

老、中、青, 同樣出事。 

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-3-17 11:00 PM 發表
老、中、青, 同樣出事。 
人哋有晒三頁數據話安全的……外國貨一定好嘢來的

青年都頂唔順?

一名31歲男子在東涌社區會堂接種復必泰疫苗後,失去知覺。😨

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 17/3/2021 23:02 發表

人哋有晒數三頁數據話安全的……外國貨一定好嘢來的
兩隻同様出事, 信心何在!  

果然有效!!!

黃畜狗話你睇幾安全,都冇死到,失去知覺好小事啦~疫苗少少副作用就梗有㗎啦~依然安全又可靠,唔打伏必die就笨

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-3-17 11:05 PM 發表

打流感針一樣要承受風險……逢藥三分毒自己要衡量

再有16宗接種新冠肺炎疫苗後出現不適送院個案!5宗需留院觀察,其餘11宗經治療後,毋須留院。

當中11宗個案為接種復必泰疫苗,5宗則是接種科興疫苗。

其中,一名31歲男子昨日(16日)於東涌社區會堂社區疫苗接種中心,接種復必泰疫苗後失去知覺,於下午7時46分被送往北大嶼山醫院,情況穩定,經治療後,需留院觀察。

其實復必泰副作用係大啲既, 理性分析, 自己決定啦. 咪成日政治上腦.

而後面個隻AZ, 歐洲17國已經暫停接種.

附件

AZ 20210316.jpg(39.69 KB)

AZ 20210316.jpg

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 17/3/2021 23:08 發表

打流感針一樣要承受風險……逢藥三分毒自己要衡量
應該是先諮詢醫生, 得知身體狀況是否適合, 再作決定。

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-3-17 11:05 PM 發表

等第三隻

引用:
原帖由 足智阿拉丁 於 2021-3-17 11:07 PM 發表
黃畜狗話你睇幾安全,都冇死到,失去知覺好小事啦~疫苗少少副作用就梗有㗎啦~依然安全又可靠,唔打伏必die就笨
證明 必復泰有效!

產生抗體非常迅速!!

支持手足  要儘快接種!

正呀

好消息

曱甴中招出事

就是要睇呢D

最緊要人有事係咪先? 曱甴口號喎

印象中,科興好似得一單打完老人緊張得濟送院檢查, BNT已經幾單打完即有嚴重副作用 

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]