• 瀏覽: 1,417
  • 回覆: 15
和F35比貴 土耳其自製戰機2025首飛

https://www.chinatimes.com/realt ... 003375-260417?chdtv

其實正常嘅,F35買佢已貴,但養這隻垃圾成本,仲誇貴
儍人先想買現在的f35!

連土耳其又唔騷美國戰機,歐洲國又唔想買,日本又訂了二百多隻,澳洲啃了三十多隻相信已冇錢了
英國直頭138隻滅到48隻,

美國軍部仲可去揾邊個契弟R錢呢?

菜菜子唔會自動獻身咁蠢嘛

飛一個鐘,成本近一百萬港幣!

點用!?

F-35不計設計漏洞,只算米帝的後門也夠你有排驚,醒目啲都退場啦

土耳其呢D窮鬼,出得果一億美元,咁Q寒酸。波叔份budget 國安開支都HKD8O億成1O億美元哪

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2021-3-17 03:37 PM 發表
飛一個鐘,成本近一百萬港幣!

點用!?
相信這個價是包埋佢的維修及養護成本,小國買佢返黎,真養佢養到拔甩都嘔埋!

Ps.

戰鬥機是F-22和F-35A,它們每小時的運營成本分別為33538美元和28455美元

而火16飛行一小時費用是8000美元!

但F35幾近每次飛完都要執隱形漆,如用過超音速巡航幾分鐘,可能要拆引擎去維修!這戰機揾買家笨的

引用:
原帖由 lubet 於 2021-3-17 05:27 PM 發表
土耳其呢D窮鬼,出得果一億美元,咁Q寒酸。波叔份budget 國安開支都HKD8O億成1O億美元哪
火鷄會做10隻咁少咩

引用:
原帖由 GP03SE 於 2021-3-17 04:02 PM 發表
F-35不計設計漏洞,只算米帝的後門也夠你有排驚,醒目啲都退場啦
同意,在戰鬥中係老美襟急停掣的話,機師條命凍過水!

老美太霸道了,佢的戰機用唔過,

好似而家傳波音裝了殭屍操縱後,不少人怕了坐波音機一樣!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-3-17 05:34 PM 發表

同意,在戰鬥中係老美襟急停掣的話,機師條命凍過水!

老美太霸道了,佢的戰機用唔過,

好似而家傳波音裝了殭屍操縱後,不少人怕了坐波音機一樣!
各樣美制軟件都有後門已不是秘密的秘密,

引用:
原帖由 GP03SE 於 2021-3-17 05:39 PM 發表

各樣美制軟件都有後門已不是秘密的秘密,
但老美郤不斷賊喊捉賊,用傳媒老吹來甩鑊自己罪行予他國,十分賤格!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-3-17 05:48 PM 發表

但老美郤不斷賊喊捉賊,用傳媒老吹來甩鑊自己罪行予他國,十分賤格!
其實從未變過,只是從前包裝得好,現在就露底黎做

引用:
原帖由 GP03SE 於 2021-3-17 07:18 PM 發表

其實從未變過,只是從前包裝得好,現在就露底黎做
這是中國崛起的好處,無中國,人民只可生存在美國的謊言裡,做美國奴隸!

支持土耳其

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-3-17 05:29 PM 發表

相信這個價是包埋佢的維修及養護成本,小國買佢返黎,真養佢養到拔甩都嘔埋!

Ps.

戰鬥機是F-22和F-35A,它們每小時的運營成本分別為33538美元和28455美元

而火16飛行一小時費用是8000美元!

但F35幾近每次飛完都要執隱形漆,如用過超音速巡航幾分鐘,可能要拆引擎去維修!這戰機揾買家笨的
可能大英帝國效率唔高,最近報道指飛一小時9萬英磅成本!

可能土耳其買F35當搖控玩具。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]