• 瀏覽: 2,282
  • 回覆: 57
+2
港府疫苗接種計劃問題多多,預約打針人數遠遜當局預期,外界過去連番要求政府提供誘因,包括容許已接種疫苗市民往返內地免隔離,

如果肯宣布打科興可以免檢返大陸及免隔離,不但老嘢撲去打,曱甴也瘋狂,趕住去打。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210317/bkn-20210317110745313-0317_00822_001.html

若係真嘅
我就博一博打克爾來福
好彩星期一甩咗底無去打復必泰

通闗最大誘因

你確實答應可上大陸唔反口,香港立即打到唔夠貨

若肯通關返中國我都去打疫苗,太耐無去旅行了

哂氣,日日假傳聖旨,話通關

廣東澳門就放你通關

其實全世界都恨打針,唯獨香港有針冇人打仲要垝,威迫,恐嚇,利誘

打一針派一萬,打兩針派兩萬,即俾。

引用:
原帖由 笑到最後 於 2021-3-17 02:38 PM 發表
打一針派一萬,打兩針派兩萬,即俾。
振興經濟。

要出到誘因, 即是證明接種計劃未如理想。

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-3-17 01:38 PM 發表
若係真嘅
我就博一博打克爾來福
好彩星期一甩咗底無去打復必泰
復必泰個代理咪又係大陸公司,同國貨有乜分別呢?

限期內唔打針,之後又確診嘅,醫療費收正價,政府唔再補貼,咁可能仲好!

引用:
原帖由 老納 於 2021-3-17 02:52 PM 發表

復必泰個代理咪又係大陸公司,同國貨有乜分別呢?
要問中國打復必泰有無返上去免隔離檢疫先

政府不如頒令,無打針的不得上飛機搭高鐵,無得去旅遊,香港人會死的,即刻全民打民無難度。

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2021-3-17 01:35 PM 發表
港府疫苗接種計劃問題多多,預約打針人數遠遜當局預期,外界過去連番要求政府提供誘因,包括容許已接種疫苗市民往返內地免隔離,

如果肯宣布打科興可以免檢返大陸及免隔離,不但老嘢撲去打,曱甴也瘋狂,趕住去打。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210317/bkn-20210317110745313-0317_00822_001.html
50%人打了針應可以放寬,70%已可開放,當然可以做到80-90%會更好.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]