• 瀏覽: 4,997
  • 回覆: 104
+4
原來真係無料到, 打0左點算? 又唔可以打第二隻. 

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2021-3-16 11:23 PM 發表
眾新聞得悉,早前確診的一名38歲男督察,在確診前三日曾經接種科興疫苗第一針,或會成為香港首宗注射疫苗後的確診個案。

又係抹黑科興疫苗
根本就係個警察一早就染上了病毒
之後先注射疫苗
又或者
個警察收咗美國黑錢先至會中

大家快啲叫自己身邊嘅老人家一齊去接種啦

加我做粉絲

新聞來源連結:
https://www.hkcnews.com/article/39367/警察確診-科興疫苗-39367/消息:男督察確診前三日-曾打科興疫苗第一針
確診並不意味病毒是確證當天才感染,通常出現症狀的過去14天都是感染期。該督察也可能是打疫苗之前已經感染了。

可能性1:枝 疫苗入面既病毒導致身體感染中左武肺
可能性2: 枝疫苗係無效..打左係保護唔到照會感染武肺

係1定係2呢   等睇磚家遊花園

引用:
原帖由 holaben 於 2021-3-16 11:29 PM 發表

確診並不意味病毒是確證當天才感染,通常出現症狀的過去14天都是感染期。該督察也可能是打疫苗之前已經感染了。
其實得5成保護率, 都預0左有一半人打0左科興都會中招. 都唔係咩新聞.

白痴,疫苗係用黎預防感染,而唔係醫治。佢打之前已經中左既話,打疫苗都唔會好返。等於戴套係用黎減低感染性病既機會,而唔係用黎醫性病。低智妓者真無常識。

COVID-19/南韓3人打了新冠疫苗仍確診!專家:兩原因確診情況還會再增加
https://heho.com.tw/archives/164904

黃絲冇常識

疫苗要打2針,而且要14日後才有抗體,這是常識吧。

引用:
原帖由 victorkc 於 2021-3-16 11:32 PM 發表
白痴,疫苗係用黎預防感染,而唔係醫治。佢打之前已經中左既話,打疫苗都唔會好返。等於戴套係用黎減低感染性病既機會,而唔係用黎醫性病。低智妓者真無常識。
放心, 呢d case一定會越來越多. 你估5成保護率係吹出來咩, 人地真係第二期既臨床報告.

最慘打0左科興, 政府好似唔比再打另一隻.

猿生無話你知
打咗
15日後先有用。
之後再打第二支。

引用:
原帖由 守法者 於 2021-3-16 11:35 PM 發表
疫苗要打2針,而且要14日後才有抗體,這是常識吧。
反中白痴那有常識...

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2021-3-16 11:23 PM 發表
眾新聞得悉,早前確診的一名38歲男督察,在確診前三日曾經接種科興疫苗第一針,或會成為香港首宗注射疫苗後的確診個案。

又係抹黑科興疫苗
根本就係個警察一早就染上了病毒
之後先注射疫苗
又或者
個警察收咗美國黑錢先至會中

大家快啲叫自己身邊嘅老人家一齊去接種啦

加我做粉絲

新聞來源連結:
https://www.hkcnews.com/article/39367/警察確診-科興疫苗-39367/消息:男督察確診前三日-曾打科興疫苗第一針
ummj ibpp edoe bsmh 天下第一膠!

引用:
原帖由 今天回收的山頭 於 2021-3-16 11:37 PM 發表

放心, 呢d case一定會越來越多. 你估5成保護率係吹出來咩, 人地真係第二期既臨床報告.

最慘打0左科興, 政府好似唔比再打另一隻.
放心, 反中白痴預測的, 都唔會中...

引用:
原帖由 今天回收的山頭 於 2021-3-16 11:32 PM 發表

其實得5成保護率, 都預0左有一半人打0左科興都會中招. 都唔係咩新聞.
黃屍係腦殘都唔係咩新聞!

低能...
打一針就行, 點解要打二針?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]