• 瀏覽: 1,368
  • 回覆: 22
消息指,中環總行明日(17日)將會關閉直至另行通知。據悉該行現正與政府部門密切溝通,並指政府將會於稍後時間刊憲,將中環總

嘩!做 gym 群組嘅威力真係大,連成間總行都要關閉。

新聞來源連結:

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/ ... 0316_00822_001.html

要不要停牌

咁大鑊?!

引用:
原帖由 @海東青 於 2021-3-16 10:01 PM 發表
要不要停牌
Work from home 啫,唔洗嘅

引用:
原帖由 @海東青 於 2021-3-16 10:01 PM 發表
要不要停牌
HSBC咁大鑊~
究竟點解香港唔打國藥?

引用:
原帖由 bthk2008 於 2021-3-16 10:00 PM 發表
消息指,中環總行明日(17日)將會關閉直至另行通知。據悉該行現正與政府部門密切溝通,並指政府將會於稍後時間刊憲,將中環總

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210316/photo/bkn-20210316213918539-0316_00822_001_01b.jpg?20210316215317

嘩!做 gym 群組嘅威力真係大,連成間總行都要關閉 ...
都唔使關閉咁嚴重,或者可以要求員工一是去檢測,或者去打針.兩選一才可以返工.到全員70-90%都已做了,都算是全面保護,門口再測溫應已足夠.

但門口果兩隻獅子要唔要打針/做檢測?

引用:
原帖由 top11 於 2021-3-16 10:41 PM 發表

HSBC咁大鑊~
究竟點解香港唔打國藥?
單邊咩,打國藥點同外國做生意?

引用:
原帖由 acne2021 於 2021-3-16 10:41 PM 發表

都唔使關閉咁嚴重,或者可以要求員工一是去檢測,或者去打針.兩選一才可以返工.到全員70-90%都已做了,都算是全面保護,門口再測溫應已足夠.

但門口果兩隻獅子要唔要打針/做檢測?
吓?唔係動物園d獅子喎。。。

引用:
原帖由 acne2021 於 2021-3-16 10:42 PM 發表

單邊咩,打國藥點同外國做生意?
但科興都係國產~
但聽講國藥好啲...

引用:
原帖由 top11 於 2021-3-16 10:43 PM 發表

但科興都係國產~
但聽講國藥好啲...
但香港冇入到國藥

引用:
原帖由 bthk2008 於 2021-3-16 11:02 PM 發表

但香港冇入到國藥
係呀, 我就係想知點解國家唔分配呢隻~
係咪有咩原因~

即是... 要整座HSBC總行封閉進行消毒吧... 健身群組的美國肺炎毒性太強, 獅子也頂唔住...

引用:
原帖由 top11 於 2021-3-16 23:03 發表

係呀, 我就係想知點解國家唔分配呢隻~
係咪有咩原因~
國藥係第三世界或者落後國家優先

健身群組勁過跳舞群組

引用:
原帖由 八卦大師 於 2021-3-16 11:51 PM 發表

國藥係第三世界或者落後國家優先
哦, 原來係咁~

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]