• 瀏覽: 3,180
  • 回覆: 68
+13
政府統計處公布,經季節性調整的失業率由去年11月至今年1月的7.0%,上升至去年12月至今年2月的7.2%。就業不足率亦上升至4.0%。

唔知會唔會繼續上升呢?我記得以前金融風暴,金融海嘯都好高

新聞來源連結:

https://std.stheadline.com/realt ... 本港失業率升至7-2-創17年以來新高

唔知會唔會升到上10%

政府行政會議成員看到嗎?

玩攬炒……求仁得仁

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-3-16 05:04 PM 發表
月月新高 三百幾蚊的股票、農年後直跌📉到二百蚊
就嚟我拎百幾蚊出嚟買到佢幾百蚊買來既野
200萬+1即刻走........HK失業率即刻0
平均人工加100%

引用:
原帖由 tomymt 於 2021-3-16 05:18 PM 發表
果200萬+1即刻離開香港........失業率即刻0 la
200萬曱甴賴死唔能走, 關行政會議成員咩事???

引用:
原帖由 tomymt 於 2021-3-16 05:18 PM 發表
市民繼續唔檢測區議員自己集去玩私派對叫人唔打疫苗,這是誰之過

申領綜援有無升到先?光睇失業率無意思既, 唔俾人休息架?規定要日日返工咩?!

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-3-16 05:31 PM 發表
200萬人當50萬個家庭,每家庭賣樓套1千萬走 
=500000x10000000 你找數呀
你叫佢地有樓賣先吹啦
驚雞9左, 供唔起跳樓重好啦

引用:
原帖由 bthk2008 於 2021-3-16 05:02 PM 發表
政府統計處公布,經季節性調整的失業率由去年11月至今年1月的7.0%,上升至去年12月至今年2月的7.2%。就業不足率亦上升至4.0%。

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/644a79ba693e846e621232914502fbb4/stheadline/inewsmedia/20210316/_2021031616422470551.jpg
自炒攞黎衰,條路自己揀, 仆街唔好喊

失業數字「高處未算高」........

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-3-16 05:31 PM 發表
200萬人當50萬個家庭,每家庭賣樓套1千萬現走
=500000x10000000 你找數呀
半價出售我啃左佢

大家咪繼續唔打疫苗,睇下失業率可以升到幾高囉!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]