• 瀏覽: 288,791
  • 回覆: 162
  • 追帖: 32
+158
引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-7-12 03:54 PM 發表

唔合格係因為要引蛇出洞!
引條巨蛇入洞......屌鳩爆佢個閪
谷鬼氣
唔講吓粗口發洩會谷到生癌

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-7-12 09:52 PM 發表
特朗普的支持度越來越高,美國明年的中期選舉,可能就是他會否捲土重來的一個指標,不過一切,還得先看拜登在未來日子,是否仍然不斷失分。

保守派民調 川普支持度飆至70%
https://www.worldjournal.com/wj/story/121187/5595214
喺美國人角度
除咗防疫之外
拜登咪又係延續緊特朗普嘅政策!
咁點解唔由特朗普做落去
而要揾個老到經常唔知自己噏緊咩嘅去做?

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-7-13 08:47 AM 發表
當陳淑莊一眾數十人群聚卻個個沒事,而數位高官吃餐飯,就被人瘋狂指摘時,大家就會知道,香港是如何的雙重標準甚至三重標準了。
陳淑莊那時在酒吧聚眾時,更是疫情不受控的時期,相反三位高官違反限聚令時,疫情基本上已經受控,但卻是更受千夫所指。
我不是要說違反限聚令不應判罰,但也不用這麼雙重標準吧,數十人群聚就可以說成解釋限聚令,但數個人吃飯,就是無可饒恕甚至應該辭職?
香港的司法界,早就已經去到亂來的地步 ...
兩年前黑暴肆虐時已經講
賈發九係對方嘅人 
至係最大嘅關鍵 
最大嘅麻煩

引用:
原帖由 鵰你老美 於 2021-7-13 10:53 AM 發表

律政司情況一樣
牠們唔會夠膽得罪假法狗的
要治就必須要從假法狗開始
其實老美嘅套路
喺每一個地方都係一樣
佢放大你一個弱點
令人民對政府不滿
然後挑起人民反政府情緒 

喺經濟落後產業單一嘅地方嘅地方 
可以喺失業(譬如搞新疆棉花產業) 
喺幫派林立嘅地方 
可以係毒品問題(譬如菲律賓,中美洲毒梟背後嘅武器和毒品供給) 
喺香港呢個治安,經濟良好嘅地方 
要搞你
居住問題( 抗議房屋短缺和阻住覓地起樓背後勢力都係美國) 
司法不公(包庇黑暴港獨)
對老美嚟講係好嘅主題

引用:
原帖由 wsp 於 2021-7-13 11:22 AM 發表

其實老美嘅套路
喺每一個地方都係一樣
佢放大你一個弱點
令人民對政府不滿
然後挑起人民反政府情緒 

喺經濟落後產業單一嘅地方嘅地方 
可以喺失業(譬如搞新疆棉花產業) 
喺幫派林立嘅地方 
可以係毒品問題(譬如菲律賓,中美洲毒梟背後嘅武器和毒品供給) 
喺香港呢個治安,經濟良好嘅地方 
要搞你
居住問題( 抗議房屋短缺和阻住覓地起樓背後勢力都係美國) 
司法不公 ...
對佢老美嚟講 
只係要搞亂你個社會就可以混水摸魚 
甚至唔一定係要搵人支持老美 
反老美都可以
只要佢能夠第一步搞亂社會 
佢就有個缺口可以煽動一批狂熱份子搞更多嘅破壞 
甚至連狂熱份子都可能唔知幕後支持者係老美
社會就會混入陷入混亂嘅漩渦 

一個定律 
政治穩定社會秩序良好嘅地方 
就會傾向同中國合作發展 
政治動盪社會不安嘅地方
老美就可以令地方勢力鬼打鬼 
拉一派打一派搞亂社會 
然後掠奪當地資源
奴役當地人民為美國利益服務

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-7-14 07:43 AM 發表

你想說,
我唔塊地唔賣俾政府起樓,
就是違反國安法嗎?
政府長期話俾我哋知
香港冇地起樓 
根本就係老點 
香港大把地 
唔需要收購私人土地起公共房屋 
只不過不斷推卸責任
話阻力大,環保團體反對......
其實只係唔願做嘢啫

引用:
原帖由 上環 於 2021-7-15 10:57 AM 發表

我只奇怪點解有一堆人即時走出黎話呢度係垃圾爐,又話無營養,又睇唔睇都唔會損失

但又有一堆人係度偷偷地咁莊緊,重要下下都做給豬俠,驚死人地唔知佢地入黎睇過咁

呢頭又話我地呢度係是非之地,轉個頭佢地就係自己貼度講是講非,咁係咪同我地一樣架

唔明問下姐,唔好嬲我呢D小朋友
而家啲人非常主觀 
佢哋入嚟嘅原因可能係為左營養
就覺得為咗營養就係所有人唯一目的 
但係我嚟睇post
為咗表達意見
為咗抒發情緒
為咗消閒 
點解唔得 ?
有咩唔啱?

而且營養呢樣嘢 
可以話係人見人殊 
喺微博某位大v舉過一個例子 
有人問點解高糖高澱粉嘅食物好多人都會覺得好吸引?
嗰位大V以生物學嘅基礎回答 
蔬菜係近幾十年至叫做健康食物
其實 
在此之前一直都係垃圾食物 
原因係人類最近幾十年先至老馮咁可以食飽
取得供足夠生存能量㗎咋
低能量嘅食物唔吸引 
為咗生存係咪好正常呢?

引用:
原帖由 mandy_girl 於 2021-7-16 08:38 AM 發表

仲記得佢地黑暴時期開始叫人屋企大量儲水儲糧,結果時至今日外面仲有大把嘢賣。
成日都話小金金升到天花板,結果離高位仲有一段距離。
之後又預測農曆新年後買nasdaq, 結果農曆新年後nasdaq 冇跌,又改預測話農曆四月之後買nasdaq, 結果都係冇跌。
之前預測話光頭宗同邱局長會更上一層樓,結果光頭宗已經玩完。
又預測話2034年香港會係全國最貧窮嘅地區,幾兩金就可以買層樓,港元變癈紙等等。。 ...
港元唔會變廢紙但會最終消失 
澳門元和新台幣嘅命運都會一樣 
最終全中國一齊使用人民幣

始終港元澳門元新台幣嘅存在 
都係國家分裂恥辱的印記 
不可能長期存在 
但國家亦唔會出死力一下子將港元澳門元新台幣一次收皮
毛主席嗰句“長期打算 充分利用” 
係有現實意義
如果國家如政論者般情緒化
不顧現實地強行統一
新中國唔會有今日嘅強大

引用:
原帖由 Wilsonnkl 於 2021-7-16 11:49 AM 發表

復必泰……國內復星醫藥有份參與研發,中國公司都有份,中國又點可以唔承認。
AZ阿斯利康、莫德納疫苗、強生……這些疫苗就可以唔承認。
相信中國會承認所有通過世衛緊急使用許可的疫苗
西方國家用疫苗玩脅逼係另一回事
中國會尊重國際機構的規則
顯示大國風範

咁又老老實實 
明知自己係過敏體質年紀又大
又真係打科興安全啲
mRNA 嘅副作用唔明確 
香港嘅風險唔高無謂搏
佢咁情況其實可以打住科興先
萬一有日香港真係變成高風險地區
至再打多一針mRNA Boost

引用:
原帖由 上環 於 2021-7-16 05:52 PM 發表
係公海睇到呢個貼,上海D初中生英文,已經嬴晒而家班香港仆街大學生,真係肉撚酸

https://www.youtube.com/watch?v=9L0GO0Fgu4g
更感慨嘅係 : 佢哋早已可以唔戴口罩企埋一堆傾偈......

引用:
原帖由 zambot3 於 2021-7-16 09:28 PM 發表

班巨嬰初頭以為大不了咪被踢出校,佢地發夢都估唔到今次阿爺同佢地玩到甘大。
我又唔信佢地明知有機會踢出校都咁夠薑
花咗個底
以前就話當谷知名度選區議會立法會
而家呢條路斷埋
真係踢出校都幾徬徨

應該係幕後人拍哂心口
話香港係國際城市
你哋行駛言論自由佢唔想香港冧實唔敢郁你
就算有一兩個被殺雞儆猴
都會安排佢地過耶魯哈佛繼續讀......之類

香討正在abuse用戶的忠誠
每load一版就出一個甚至兩個廣告
就算youtube也不敢這麼狂吧!
快上市了嗎?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]