• 瀏覽: 288,933
  • 回覆: 474
  • 追帖: 32
+158
引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-3-30 18:00 發表

老鼠成咪一樣係藍皮黃心,所以連個政協都撈唔到,亞爺眼尾都唔望佢一眼。
有講法老鼠曾師承趙紫陽,幸而當時冇跟老趙搞民主化,否則中國已亂過敍利亞

引用:
原帖由 @海東青 於 2021-3-30 18:03 發表

最後關頭係殺滅大媽沙,明日大嶼前就血洗魚港
反而想睇血洗咖啡館多啲,不過都知機會近乎0

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-3-30 18:24 發表

老實講,喺自制一國兩制嘅緊箍咒之下,中央可以做到嘅嘢並唔多,要徹底改變緊箍魔咒,唯有等到2047了
唔係唔得,只係香港冇一個能號令八方,各方都服的人

有的話都仲可以參考一下泰國點解決紅黃衫

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2021-3-30 20:28 發表

新政治部是under警察而不是咖啡館,就知道阿爺信那個啦。  留低個金柒招牌,但將佢邊緣化,血唔血洗都冇所謂啦。
問題係國安警察同其他本地警察一樣,都係本地公務員,國安警察的品格審查同需要過咖啡館一關,咖啡館有權不通過國安警察的品格審查

咖啡館有齊全港公務員資料,包括國安警察

換言之,咖啡館可以好似對付麥齊光咁對付國安警察,而且咖啡館拿手好戲係挖人山墳,可以向國安警察的屋企人下手,迫使國安警察依照咖啡館指令辦事

要國安警察,以至全港18萬公務員無後顧之憂為中央辦事,就必須要消滅咖啡館

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-3-30 21:36 發表

香港人佰份之九十五以上嘅人有恐共情緒(包括藍,淺藍,淺黃,中黃以及深黃),佰份之八十以上仇共(淺黃,中黃以及深黃),真真正正認同國家及共產黨嘅人相信唔超過佰份之五,甚至更低,所以就算有一位可以號令八方嘅人都末必可以服衆,基本香港一日唔真正回歸中國,變返大陸其中一個市甚至縣,香港人都唔會真正承認回歸中國嘅事實!
以上數據只係我個人觀察經驗所得(因我身邊確實有唔少黃絲朋友以及藍營人士但又完全唔認同共 ...
呢樣係事實
香港不同泰國,有一個不論左中右都服既老皇帝
老皇帝一走,新皇帝壓不住場,國家即亂

香港要成功變革,需要一個像老皇帝的人物,向武裝力量發功扳回反對派

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2021-3-30 21:54 發表

咖啡館有警察的黑材料,但同樣阿爺都有咖啡館的黑材料,所以佢敢出手嗎?  你話一哥有冇黑材料呢,但敢爆嗎?
你夠膽講國安警察個個潔白無瑕,無人爭人錢,無人有小三,無人遲到早走過?

淨係遲到早走已經可以告公職人員行為失當

你估啲國安警察驚中央定驚咖啡館先

冇野的話一哥又點會同國安處一姐前後腳提前贖返層樓?

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2021-3-30 22:04 發表

我唔覺得警察會個個身家清白,同樣老廉自己本身都有黑材料,所以誰敢出手。 你估一哥冇黑材料嗎,但敢爆嗎?
使乜搞一哥

咁多警察,得閒搞呢個,得閒搞下嗰個,已經夠令國安處人心惶惶

而且掉返轉,一哥又夠膽搞咖啡館咩?警察樣樣講程序,邊夠對家玩。掉返轉咖啡館大把小動作可以把警察搞慘

林卓延就係例子,係咖啡館用來借佢把口放風的,由佢爆邊個邊個被咖啡館查

引用:
原帖由 wsp 於 2021-3-31 08:18 發表

其實 
馮檢基的邊傾邊砌路線是正確的 
可惜連馮檢基自己也堅持不了
其他大黨冇當民協係自己友
民協想埋堆,就將老馮迫宮下台
結果民協招滅黨之災
依家老馮應該最心涼

呢啲民協自己攞來的,老馮年代好多街坊支持佢架

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-3-31 08:28 發表

冇辦法!當激進有市場有選票嘅時候,為咗張票唔到佢堅持,正所謂有什麼樣的選民就有什麼樣的議員!
同樣,因為選票而出賣左班老街坊
輸係必然

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-3-31 08:58 發表

上次區議會班曱甴大勝,建制派幾乎連底褲都輸埋就知道班選民已經改變......
今次如果唔係中央出手,恐怕35+要入立法局係輕而易舉嘅事!
不過建制都爭唔落
黑暴時大部份縮埋似隻龜

夠膽講,就算依家轉玩法,都不會有乜大轉變,最多去返臨立會年代咁,坐夠鐘收工

例如肯定冇人夠膽提整頓國籍問題

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-3-31 09:58 發表

哩班假建制不嬲最叻就係呃飯食,揾中央着數!好似而家咁,卞議會冇晒反對派玩嘢,咪又要一D敏感議題都唔敢提出!
所以哩班人廢都唔係今日嘅事!有時我真係懷疑建制有可能係地產黨嘅第二梯隊!
正因如此,所以先搞個紫荊黨出來
不過紫荊黨要成氣候冇3,5,7年都唔得

引用:
原帖由 eman666 於 2021-3-31 15:16 發表

講事實
佢憑乜九去判斷他人愛不愛國,淋病施政失德及無能,有腦分析都知,馬屎憑乜話不支持7婆就不愛國啊?
CY夠唔妥7婆,難度CY不愛國?
你問下馬屎及阿蟲,話淋病咁愛國,點解佢老公及仔仲系英藉,莫非我說中,7婆系愛英國而不是中國?
佢地只係揸住一點:中央揀得既就不會鍣,不信林鄭即不信中央

好可惜,邊個會認為中央不會錯,中央回歸後對港已經犯過不少錯,有邊個認為中央不會犯錯,中央無犯錯講都冇人信

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-3-31 19:08 發表

哩個觀點最乸白痴!
中央唔會揀錯人唔會睇錯人嘅?
照佢哋嘅邏輯咁國內一堆貪官,裸官,廢官又係點嚟㗎?唔係中央揀選唔通民選㗎?定係買返嚟㗎?
又按照佢哋嘅邏輯,咁既然哩班貪官裸官廢官係中央揀嘅就一定冇錯咁點解哩班人最終又會人頭落地嘅?咁到底中央係錯定啱呀?
一句就可以收佢哋皮啦!
中央對港政策起碼已經錯左三次啦
第一次回歸無派人入政府接管
第二次無出手矯正終審法院判決
第三次國安法用港式審訊

中央不會錯?講嗰個真係人唔笑狗都吠

引用:
原帖由 kylohk 於 2021-3-31 19:48 發表

中央做嘢分哂階段。第一階段要郁啲公然武勇支持港獨嘅泛暴派,第二階段就係班假建制。

今年年尾選佐新立會再幾個月就係特首選舉。嗰時第三階段就開始,到林鄭同成個管治班子啦!
問題係最高階的敵人中央好似無方法對付

引用:
原帖由 kylohk 於 2021-3-31 20:23 發表

講緊西方/五眼?
香港內部最高階的敵人首推廉政公署
其次就係法院
兩者皆有西方背景

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]