• 瀏覽: 289,075
  • 回覆: 1,381
  • 追帖: 32
+158
引用:
原帖由 edenfovwin 於 2021-3-17 01:25 PM 發表

現實與想法可以不同的
所以我兩邊都不會選,對我來說,中國自然會有好的一面,但也一定會有不好的一面,盲目唱好,不單無法幫助自己國家,更會幫倒忙,好像早年的空氣污染問題,若不是有人指出當中的問題所在,北京也不會有今天的藍天了。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-3-17 01:53 PM 發表

咁要睇埋新玩法下有冇其他人出來選

依家中央通過改組選委會,1500五大界別,但係新玩法係點冇人知

如果只單單加300人一界,其他界別組成+玩法不變,民主300+依然存在

因此,扮民派,地產黨,鄉事左派三大板塊依然存在,新界別嗰300人就起關鍵作用

就要睇地產黨/鄉事派那一幫向新界別歸邊,假設CY出山,新界別+鄉事派,可以一戰
其實在中央立了國安法和改了特首的選舉方法後,我敢肯定一定會有人出來參選,CY之前已說過,何柱國也談過有此可能,所以這麽早就認定林鄭會連任,似乎是過早下定論了。

引用:
原帖由 eman666 於 2021-3-17 01:55 PM 發表

淋病一定無得留低,我講嘅
她想連任也不容易,上屆她參選時,三人中只有她不屬於泛民,所以基本上是肯定選到,但今次不同,她可能要面對的,全都會是建制那一方,單單是CY重新參選,林鄭已無絶對把握取勝了。

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-3-17 02:35 PM 發表

咁爆?
數年前才開始改變,我也不想的....

瑞士及拉脫維亞都加入暫停接種阿斯利康疫苗的行動,歐洲現在已有15個國家停用這款牛津疫苗,香港是否也需考慮一下?

引用:
原帖由 Wilsonnkl 於 2021-3-17 03:42 PM 發表

打了科興血液會變濃……印證對心血管有問題的長者會有間接影響。
所以說來說去都說無直接關係,但就從來不敢說無間接關係。

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-3-17 04:21 PM 發表

心理上有所改變啫,都好New age啵
不是心理而是生理上改變,看了不少醫生做過了無數檢查都找不到原因,最後唯有接受。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-3-17 04:10 PM 發表

中西方各有優缺點
人人都知
可能黃絲都明

但黃絲抱住一個信念係:
無論依家呢個政府點衰,
到下次選舉
我一定會選到個好政府
而中共一黨專政,就一定會永遠衰落去.
但事實卻並如是,
中共已經改善了不少,
而西方只是無限輪迴地等下次選舉.
這也是西方宣揚“ 民主” 無限好的結果!!!
民主就是個個玩幾年,之後就可以不負責任走了算數,看看美國,誰人夠膽搞大型機建?所以變成現在這處又爛那處又舊,這就是民主的威力了。

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-3-17 05:21 PM 發表

o_O!
伴侶接及家人受到嘛?
沒伴侶,所以沒問題,哈哈。

今天確診數跌回十一宗,證明快速追蹤緊密接觸者的重要性,希望港府往後繼續努力,不要再回到如昨年那般事事不聞不問。

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-3-17 05:53 PM 發表
終於都登記咗喇,我揀科興嘅原因並唔係話我有幾咁愛國,有幾咁盲目相信國貨,而只係睇數據,同順便支持一下國貨而己!
阿斯利康同埋科興同樣都有接種後死亡嘅個案,阿斯利康因為技術比較新,所以風險同樣會比使用舊技術滅活疫苗嘅科興高,喺兩害取其輕之下,所以最終都係揀咗科興!

記著接種前後都飲多一點水,不花錢又能保健康,何樂而不為。

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-3-17 06:13 PM 發表

只要活得充實精彩,其實單身生活都唔錯㗎
有不少人都和我說過,可以一生當完男人當女人的沒有幾個,叫我好好享受,痴線。

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-3-17 07:40 PM 發表

如果以後天非自願變性嚟講又的確係幾罕有,不過其實你physically仲未改變?身份證仲係男性嘛?
都話夾左係中間,身份證當然冇變,但去男廁會俾人請返出黎,不過如果入完去出返黎,其他男人都會唔敢入,好過癮下。

在疫情之下,伊朗民眾還是無視禁聚令,跑去慶祝一年一度的跳火節,結果造成了三死和千多人受傷,也不知是否得不償失。

拜登對待北韓,似乎會比特朗普時期更強硬,北韓會作何反應呢?

https://youtu.be/SltLUAwKQ4o

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]