• 瀏覽: 289,096
  • 回覆: 179
  • 追帖: 32
+158
引用:
原帖由 eman666 於 2021-4-1 08:25 PM 發表

幾十萬現金一個月,乜都唔做,有阿爺幫執手尾,仲有一班打手阿蟲及馬屎等幫手唱好,咁荀的工比我都做🤣🤣🤣
你唔得,點解?因為你立場唔夠人軟弱,姑息,縱容,默許!能力方面,為官避事的能力,
人地贏你九條街!

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-4-11 02:37 AM 發表

中央遷就香港太耐了
己是被寵壞的巨嬰
也對,不過加些更貼切............
中央遷就香港的廢官廢建制派太耐了
己是被寵壞的忠誠的廢物!
............

例子??多到數不清,廢人們還有一個毛病,就是提過,說了便當做了,永不跟進,
跟泛民港獨派的咬着不放差天共地,前任行政長官梁振英被指涉貪的UGL案,無任何証據,
澳州英國都說 no case, 但班畜牲可以攪你十年八年,廢建制派有學到半成,一成嗎?廢官呢?

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-4-11 01:14 PM 發表

呢個旅行獎,一直都有,要有一定資格
最少20年年資,連續五年(要考證)B report   以上,仲要每個部門有配額,唔係個個有資格申請

大把人合資格都冇得去,年資起碼33年以上先有機會

大把人夠資格都等到退休都等不到

屈小姐麻煩唔好妖言惑眾
x2
年資起碼33年以上
就算私人公司,只要老板有良心都應該做!

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-4-11 02:56 PM 發表

一件事還一件事
我的重點:屈小姐講既唔係事實,佢講到人人有份咁,忽略要符合一定資格,實際年資達33年先有機會既情況,响度誤導大眾
條文踎講既野就一定唔係事實全部,同散播假文宣既黑暴有乜分別
我好欣賞屈小姐,因為佢幾乎單挑黑暴近兩年,有幾多建制派忠誠的廢物夠膽做?
但今次的確是對長期服務並且有上司認同其表現才有資格申請的人不公平.
做客觀的人真不易啊!

引用:
原帖由 kylohk 於 2021-4-12 03:12 AM 發表

好多"奇蹟少年"都係西方某啲有心人仕招募番黎喺唔同話題度擔大旗嘅。

馬拉拉係最成功嘅例子,未年滿18歲已經得到諾貝爾和平獎啦! 究竟用佐幾多年時間為婦女爭取接受教育嘅權利呀? 巴基斯坦現時好多人唔妥佢。
好多"奇蹟少年"都係西方某啲有心人仕招募番黎喺唔同話題度擔大旗嘅。 x 99999

花旗文宣,全部有套路,有跡可尋!正苦同建制學唔到半成!新屋嶺強姦,太子831大量死人,
公海浮屍,沙嶺大量死曱甴,有無有頭有面的高官或建制派站出來直斥其非??有嘅請告訴我!

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-4-12 11:00 AM 發表

現在香港的音樂,無論在曲、詞和唱三方面也有問題,要重振七、八十年代的光輝談何容易。
懐念黃霑,盧國沾,鄭國江,潘源良, 向雪懷.......
鄙視黃偉文.........
https://www.thestandnews.com/politics/六四-29-仍敢表態的藝人-歐錦棠-黃耀明/

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-4-12 11:46 AM 發表

我咪講俾你聽,實際操作唔係直轉囉
錢係一年還一年,今年用唔到係要返庫房,唔係就咁帶落下一年

舊錢係要每年重新攞,不可以直接帶

屈文踎冇講清楚實際操作,就係將人地說話搬字過紙,就有誤導公眾之嫌
其實你開過 budgeting course 會唔會好D,太多人唔瞭解了!
不用白不用,正苦做事死板無變通是肯定的了,但這是兩難問題,無規矩怎能成方圓呢?

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-4-12 01:33 PM 發表

對港府來說,二、三億本來就不是什麼大數目,但港府在傳媒不斷攻擊下,卻完全沒有出來解釋,好像送一班公務員去死一樣。
其實在疫情之下,很多被傳媒攻擊的都不是事實,例如在家工作,傳媒會誤導巿民,令巿民以為公務員真的在整段在家工作期間都不用上班。
但實際上很多公務員都只是輪班工作而不是不用上班,但港府卻從來沒有為公務員出過半點聲,只是冷眼旁觀這群人不斷遭受攻擊,結果是公務員變得士氣低落,也不會上心工作, ...
有這樣的上司,還有人會用心去做嗎? x2
這正是大多數藍人對女神和光頭宗班友失望的原因,阿爺暗示得有道理,忠誠的廢物!

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-4-13 10:11 AM 發表

全球的環保組織環保份子,一次過全都失蹤了,真是一大奇蹟,要不要麻煩某大台記者幫忙尋一尋人?我很想知道這群環保垃圾到底去了那裡?全部死掉了?如果這樣就太好了。
環保組織環保份子,出英美的糧,如果唔識選擇性攻擊,客乜易無糧出?
一個唔覺意比花旗爸爸看中,諾貝爾和平獎都有呢!

剷爆呢D廢官 x2   
睇完非常痛快,好爽!何君堯正告當局︰再講「社會事件」唔該你即刻出門口!
https://www.youtube.com/watch?v=cms7HMU1Vt4&ab_channel=幫港出聲SilentMajority

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-4-16 01:53 PM 發表

這個黨的「衰野」真的罄竹難書,由早期的內地新移民配額,到後來的雙非嬰孩,跟著假難民,還有無止境的司法覆核,現在弄至支離破碎也是活該的。
人為財死,公文袋貪財,為錢攪風攪雨,官司贏輸都係兩邊入錢,好,係人都喜歡錢,算數!
但公文袋班人渣卻不是人,因為牠的推波助瀾,挑撥鼔勵,毀滅了多少年青人的一生?
他們的父母,兄弟姊妹,妻子丈夫,兒女家庭,都是間接被公文袋和政棍毀了!

引用:
原帖由 lawo 於 2021-4-17 08:11 AM 發表

人為財死,公文袋貪財,為錢攪風攪雨,官司贏輸都係兩邊入錢,好,係人都喜歡錢,算數!
但公文袋班人渣卻不是人,因為牠的推波助瀾,挑撥鼔勵,毀滅了多少年青人的一生?
他們的父母,兄弟姊妹,妻子丈夫,兒女家庭,都是間接被公文袋和政棍毀了!
黑暴大學生身上的生於亂世,有種責任是余若薇寫的,在兩年前的香港,分明是太平盛世,和
阿富汗,伊拉克根本不能比,但年青的大學生卻非常喜歡穿在身上,然後對安居樂業的市民說,
你們放心,公文袋和我們有種責任,一定會,就算攪炒都一定會令腥港人生於亂世!!

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-4-17 10:09 AM 發表

二十多年的縱容,會有這麼容易扭轉局面嗎?現在很多人都只是口服心不服,個個都在伺機做反,加上對疫情防控的不滿,就更難去改變了。
x2

看看youtube,黃狗有幾多人睇,views數是愛港愛國陣營的幾倍以上。
更有黃曱收月費年費,藍人敢收嗎?
97後西方有計劃的洗香港人腦二十多年,通識科便是最好例子,八間大學教出的大學生,是
反中亂港份子的骨幹,是港獨陣營的中堅,正苦同阿爺不管不理廿多年,那裏可能一朝一夕
便改變廢青黑暴的思想???

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-4-17 04:41 PM 發表

肥婆驊咪又係係大律師公會既人
佢係有種一早就退會
no la, 雙鄭都是和稀泥專家........ 天下第一
執業大律師龔靜儀斥李柱銘及吳靄儀,利用法律界身份教導公眾違法:控罪嚴重、影響深遠、促大律師公會盡快紀律聆訊、考慮吊銷牌...................
https://www.youtube.com/watch?v=ZvSzdnB3kaQ&ab_channel=Speakout港人講地
立此為証,唔駛旨意,建制強項,永不跟進,講過就當做了!

傷港電台昨天又發表謬論,自掘墳墓!
出政苦糧反政苦,假新聞真誤導,還可以不自量的發惡,一羣仍然認為政苦是病貓的蠢人!
當然仍有大量軟弱, 為官避事的高官,但阿爺正在發功呢!傷港電台的黃色港獨快未日到了!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]