• 瀏覽: 288,798
  • 回覆: 5,658
  • 追帖: 32
+158
引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-3-17 11:49 AM 發表

完全正確
完全同意呀

我想指出既係
香港D妓者不斷窮追猛打科興
只不過見到有的人在隔離帖好像講到科興無敵,打科興代表愛國,選復必泰就係YC,同打復必泰一定死,我覺得隔離講呢的完全政治上腦,同YC黃畜無分別

引用:
原帖由 superpartick 於 2021-3-17 11:53 AM 發表

只不過見到有的人在隔離帖好像講到科興無敵,打科興代表愛國,選復必泰就係YC,同打復必泰一定死,我覺得隔離講呢的完全政治上腦,同YC黃畜無分別
兩邊都有極端的人
但以記者的身份,作出這極端的言論, 就影響到很多人.係專業失德.

最少,大公文匯的記者,不會話科興是無敵,但毒果立場大妓元就講到科興打死人.

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-3-17 11:59 AM 發表

兩邊都有極端的人
但以記者的身份,作出這極端的言論, 就影響到很多人.係專業失德.

最少,大公文匯的記者,不會話科興是無敵,但毒果立場大妓元就講到科興打死人.
隔離茶館位樓主「阿蟲」,幫復必泰改名叫伏必中,又話打復必泰嗰D係黃人曱由,係咁神化科興同醜化復必泰,唔知呢D係末政治上腦及極端言論呢?

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-3-16 04:36 PM 發表
開到「四」了,之前發生了點事,就像人生經歷一樣,記得以前學習日語時,老師曾以竹子比喻人生的苦難,那時老師說,就是因為竹子分成一節又一節,才不會那樣容易被大風吹倒。
而每一節的中間,就像人生的痛苦一樣,沒有這些痛苦的洗禮,也就不能在人生中䇄立不倒,那次之後,我一直都記著這個比喻,每當遇上困難時,都會想起一枝又一枝的竹子。
對於現在的香港與世界,甚至是自己,都可能正處於艱苦之中,大家都彷彿找不到出路, ...
支持哈兄新帖,悟好比字母人,阿蟲,馬屎及月亮老妖等奇形怪胎人等佔據時政文化版用來唱好及漂白黃皮白心的淋病月餓

引用:
原帖由 Wilsonnkl 於 2021-3-16 05:24 PM 發表

來支持一下新帖。

作為香港一個地方領導,沒有能力沒有擔當……去好好管治,做任何事都優柔寡斷、瞻前顧後、畏首畏尾……樣樣都怕,判斷力又不足,不論前年的黑暴或疫情處理上……都反映此人的能力及用人唯親。

昨天睇電視……TVB請了三位醫生去解說打疫苗的憂慮,見到高永文及莫樹錦兩位醫生……不論在台型、講解能力、說服力、說話技巧及清晰度……都比陳笑恥高出幾班。
笑始背後靠山系淋病,係7婆捧佢上來同撐佢,人所共知,係隔離條觀塘阿蟲不斷為淋病唱好同漂白

引用:
原帖由 lawo 於 2021-3-16 05:26 PM 發表

你同上環開的主題我都撐,至於月婆婆,eman講得啱,看得出她想甚麼,不必客氣!
月亮老妖,阿蟲,馬屎等騎呢怪胎,佢地旭下條尾已知佢地想點

引用:
原帖由 lawo 於 2021-3-16 05:35 PM 發表

你第一段如果攞俾馬頭同班跟尾粉睇,唔知會否爆血管呢?
揾人將段野cap去阿蟲同馬屎個帖比佢睇

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-3-16 05:40 PM 發表

其實我想講的,是很多人在疫苗上都弄錯了方向,也許是被傳媒或各國政府所影響了,其實大家要記著的,是今次的疫苗,是叫作新冠肺炎疫苗,所以無論是以何種技術製作出來的疫苗,內裡都一定會存在新冠肺炎病毒。
所以我們無論接種何種疫苗,都需要面對這種病毒,也因此我們也得面對比流感更強的對手,這也讓疫苗的副作用更大,對身體的要求也比流感疫苗更大。
不要好似隔離阿蟲同馬屎咁,盲目唱好國產疫苗及唱衰外國野,要以科學理性客觀角度分析
佢地成班已義和團上腦,尤其阿蟲,用華為先代表愛國,用平果就YC,想問下阿蟲,耶穌基督都系鬼佬外國人,你又去信,點舽唔去信中國佛教道教觀音啊?
莫非住在觀塘的阿蟲你假愛國,言行不一,同黃C甲甴一樣?🤣

引用:
原帖由 eman666 於 2021-3-17 12:36 PM 發表

隔離茶館位樓主「阿蟲」,幫復必泰改名叫伏必中,又話打復必泰嗰D係黃人曱由,係咁神化科興同醜化復必泰,唔知呢D係末政治上腦及極端言論呢?
改個名笑下又無乜所謂
唔好上腦就得

引用:
原帖由 wsp 於 2021-3-16 06:34 PM 發表

但現在遠遠未到無飯開的情況
每日放工官塘繞道都塞車塞到傻
03年邊有塞車架?
大把人為慳錢有車唔揸搭巴士地鐵
果時都仲有飯開
宜家點會無飯開?
所以要香港人心回歸?
難矣!!
仲要遇著班盲撐友不斷為7婆漂白

引用:
原帖由 eman666 於 2021-3-17 12:36 PM 發表

當然是極端啦
但始終都係一位不知身份的閒人
同記者身份有好大分別

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2021-3-17 12:49 PM 發表

改個名笑下又無乜所謂
唔好上腦就得
阿蟲呢D攞明己上左腦

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-3-17 12:50 PM 發表

當然是極端啦
但始終都係一位不知身份的閒人
同記者身份有好大分別
阿蟲義和式的極端言論

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-3-16 06:16 PM 發表

都去到六千幾個留言了。
去到7至8千,開出來睇會慢

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-3-16 06:38 PM 發表

知你情緒受到壓力及困擾,你個人無事就好,男人老狗,小事一樁,無需抱歉啦!!
試下嘻哈是男或女?😂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]