• 瀏覽: 288,992
  • 回覆: 5,658
  • 追帖: 32
+158
引用:
原帖由 lawo 於 2021-6-10 14:58 發表

中央為何那麼怕香港?
未必, 但很多建制庸才亂出謀劃策誤導阿爺則是肯定的,甚至放流料,比錯料!或冬眠中!
再舉一例,建制派最大黨民建聯,現任主席是李慧琼, 由19年至今兩年,她有何建議
或行動,能令市民印象深刻的?答案是,找不到!
而她,只是衆多濫竽充數的建制派其中之一而己!
一次半次就話,但係中央每次去到最後關頭就跪低

明知香港人最怕拉上大陸審,中央製訂國安法時都不利用香港人出於對中央恐懼,用大陸人審,結果依家效果比無國安法無分別,又話乜野全面管治權,結果又係向香港妥協

反正香港冇討價還價能力,都不知中央咁怕香港要就住佢

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-10 18:31 發表

遊行與國安法里的內容
還是有區別的
只要我不喊港獨,查不到有外國資金資助
國安法管不了
就算你明知道他們是想鬧事,只要他們打着各種借口
只能以非法遊行抓他們
劉曉波當初怎么判的刑?《零八憲章》
之前拿他一點辦法都沒有,不可能喊兩句天滅中共就抓人判刑吧?
網上煽動遊行,已經可以用其他法來抓了
據《公安條例》第245章,任何人士擬舉行超過50人的公眾集會,或超過30人的公眾遊行, ...
其他法律一點效用都冇,最多只係緩刑守行為

倒不如警察大大棍打落去,個個斷手斷腳,比拉返警署效用大得多

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-10 18:53 發表

國安法不是萬能法
不是只要你主觀認為他們違法國安法就是
需要足夠的證據
所以直接放寬警察使用武力梗準
大大棍打到斷手斷腳仲實際
反正黑暴時搜出咁多鐵通汽油彈,警察就應該將批汽油彈用返响暴徒身上

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-10 19:19 發表

你說的那是黑社會,不是警察
警察手上的武器冇效,就應該用其他有效武器

當時催淚彈已經起不到作用,警察當初肯用汽油彈的話,就已經可以破傘陣

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-10 19:24 發表

警察的工作就是每天對付它們的
這些人玩一年?兩年?你當背后的人真是做慈善養它們
警察有的是時間慢慢和它們玩
內地一樣大把人收米國錢制造對立
所有黑暴,無腦被水出來的一批最多

已經打走一班被水出來的散兵游勇,已經好大效果

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-6-10 06:31 PM 發表

遊行與國安法里的內容
還是有區別的
只要我不喊港獨,查不到有外國資金資助
國安法管不了
就算你明知道他們是想鬧事,只要他們打着各種借口
只能以非法遊行抓他們
劉曉波當初怎么判的刑?《零八憲章》
之前拿他一點辦法都沒有,不可能喊兩句天滅中共就抓人判刑吧?
網上煽動遊行,已經可以用其他法來抓了
據《公安條例》第245章,任何人士擬舉行超過50人的公眾集會,或超過30人的公眾遊行, ...
正常非暴力遊行ok,但過程中如果搞恐怖活動,亦有可能違國安法.

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2021-6-10 01:36 AM 發表

華為wifi和籃牙喇叭
係周邊設備,聽歌睇電影唔差過Sony srs ra3000
我知道哩個係華為藍芽音箱,我嘅意思係哩隻音箱係唔係行鴻蒙系統啫?

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-6-10 11:48 AM 發表

我很懷疑根本只是因為疫症關係那班人才不出來,與國安法未必有關。
唔使懷疑,港區國安法訂立至今,有邊個人因為國安法而被重判?好似到而家一個都未被正式判刑,所以黑暴開始對狗姑娘嘅包庇及所謂國安法嘅能力就有咗希望同懷疑!!
所以班黑暴根本就唔係怕個安法,而係怕限聚令要罰錢啫!!

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-6-10 09:26 PM 發表

我知道哩個係華為藍芽音箱,我嘅意思係哩隻音箱係唔係行鴻蒙系統啫?
呢個喇叭係用籃牙喎
當然鴻蒙和android
都有app可以用來控制的
所以只要係華為品牌
就一定會配合鴻蒙
去試下先再想
重點playstore是不支援所有華為
出的產品,只是是華為產品
鴻蒙又點會不支援?

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-6-10 09:40 PM 發表

唔使懷疑,港區國安法訂立至今,有邊個人因為國安法而被重判?好似到而家一個都未被正式判刑,所以黑暴開始對狗姑娘嘅包庇及所謂國安法嘅能力就有咗希望同懷疑!!
所以班黑暴根本就唔係怕個安法,而係怕限聚令要罰錢啫!!
正確

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2021-6-10 21:58 發表

正確
呢樣咪就係中央犯錯,邊有可能國安法交俾香港審

明知香港靠不住都不趁機搶回審判權,中央根本自己親手將國安法威力完全摧毀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]