• 瀏覽: 4,548
  • 回覆: 51
[隱藏]
隨著國安法嘅頒佈和關於完善香港特別行政區選舉制度嘅決定發佈,中國和香港亂港分子以及境外反華勢力嘅交鋒取得咗階段性嘅勝利。
對於呢個完全喺中國主權治理範圍之內嘅決定,某啲國家卻對此說三道四樂此不疲。以美國為首嘅G7集團,以法國德國為首嘅歐盟,似乎都唔係好樂意見到決定實施後香港依靠愛國者治理嘅情況,跳出嚟或係指責,或係警告。
咁樣就搞得一啲不明真相嘅港人真嘅以為我哋自己做錯咗乜嘢,擔心香港由愛國者治理就會被「自由世界」所排斥,擔心香港會由於更改法律而遭到呢啲國家嘅制裁,從而導致經濟下滑,影響到自己嘅生活水準。
呢啲擔心有無道理呢,係有道理嘅。香港嘅經濟的確有可能因為被呢啲國家制裁而下滑,但係反過來講,如果不變更選舉條例,如果香港一直係由恨國恨港嘅人,由買辦資本和帝國主義鷹犬來治理嘅話,咁即使香港嘅經濟快速發展,普通嘅香港市民亦唔可能享受到香港經濟發展所帶來嘅紅利。因為香港發展所帶來嘅紅利,都畀呢啲買辦集團官僚資本,以及曾經係殖民者嘅帝國主義走狗瓜分咗。普通香港人所能得到嘅,只有因為香港嘅GDP上升而帶來嘅越來越貴嘅房價和越來越高嘅物價,越來越難以承受嘅生活成本和越來越低嘅生活水準罷了。
只要香港仲係中國嘅香港,香港人仲係中國人,只要中華人民共和國中央人民政府仲喺度對香港以及香港嘅每一位同胞負責,個啲口惠而實不至,只願意資助港獨分子和反華攬炒派嘅境外分裂勢力就一日都唔會消停。呢個唔係因為香港做錯咗乜嘢,只係因為呢啲人希望能夠以帝國主義嘅姿態奴役世界,看不得中國呢個和平堡壘一步步咁崛起罷了。經歷咗特朗普嘅4年任期,西方所謂嘅民主國家嘅帝國主義嘅本來面目已經暴露無遺。如果真嘅仲有香港人以為只要接受呢啲民主國家送來嘅民主自由就可以得到佢哋嘅庇護,就可以繼續依靠佢哋發展經濟,咁就睇睇依家嘅烏克蘭吧。
蘇聯解體嘅時候,烏克蘭擁有歐洲第二大嘅軍隊,擁有全球第3大嘅核武器庫,擁有完善嘅重工業體系和歐洲糧倉嘅美譽。聽信咗呢啲民主國家嘅鬼話,接受咗佢哋嘅民主和自由以後,烏克蘭得到咗乜嘢呢?經濟體系崩潰,石油、天然氣、電信等生活必需品被寡頭壟斷,國有企業被既得利益者侵吞,選舉被各國境外勢力操控,軍隊數量和品質大幅下降。喺咁樣嘅環境下,普通嘅烏克蘭人甚至連吃飯都成問題,烏克蘭嘅男性成日要去歐洲其他國家充當廉價勞工,而女性甚至有不少被迫賣淫為生。但係以美國為首嘅西方國家,對於烏克蘭人嘅援助從來都只停留喺口頭上。前兩日烏克蘭喺美國嘅軍事授意下,單方面打破烏東停火協議,發動咗另外一場戰爭。烏克蘭已經完全變成咗大國角力嘅戰場,成為咗美國和俄羅斯鬥爭嘅犧牲品。難道呢個就係香港人所想要嘅未來嗎?
但係香港唔係烏克蘭,蘇聯解體以後,烏克蘭已經不再從屬於俄羅斯,但係喺可以預見嘅未來,香港會永遠屬於中國。喺俄羅斯和美國嘅競爭中,俄羅斯不可能為烏克蘭人負責,但係中華人民共和國一定會為香港人負責!盡一切努力保護香港嘅民主法治嘅人,究竟係美國英國呢啲老牌帝國主義國家,仲係香港嘅祖國——中華人民共和國,我諗已經不言而喻了吧。
不過,呢啲帝國主義國家仲遠未從疫情嘅危機中恢復過來,佢哋對於香港嘅肆意評價亦僅僅只限於評價而已,佢哋願意講乜嘢就講乜嘢吧,敵人對我哋嘅批評就係對我哋嘅認可,說明我哋做嘅係啱嘅。如果乜嘢時候呢啲買辦集團、帝國主義國家唔再批評我哋,反而改口來誇獎我哋嘅話,我哋先要反思一下自己係唔係邊度做錯咗。
中國已經唔再係積貧積弱嘅大清喇,香港亦唔係清政府割讓出去嘅一個孤島喇。依家嘅中國有強大嘅海陸空軍,有各種戰略武器可以保衛自己嘅領土、領海及領空嘅安全,所以我哋大可以不必為咗呢啲無端嘅指責感到擔心。
毛澤東同志講過:「美帝國主義者很傲慢,凡是可以不講理的地方就一定不講理,要是講一點理的話,那是被逼得不得已了。」美國人喺過去嘅四年一向唔講道理,不過依家,已經被逼得不得已了。如今,國安法和選舉法幫助佢哋知道乜嘢係道理,解放軍和港警使佢哋想要講道理!帝國主義侵略者應當懂得:現在中國人民已經組織起來了,是惹不得的。如果惹翻了,是不好辦的。只要中國仍然有足以維護自己國家主權領土安全嘅經濟、軍事實力,只要香港警察和香港政府依舊能夠維持香港嘅和平安全,香港嘅繁榮、穩定就永遠有最堅實嘅保障!



熱賣及精選
「民主國家」狼子野心暴露無遺


提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
[隱藏]
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
守護香港


[隱藏]
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
[隱藏]
中華人民共和國一定會為香港人負責!


提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]