• 瀏覽: 24,671
  • 回覆: 291
  • 追帖: 4
+4
引用:
原帖由 叻B仔 於 2021-3-15 11:30 AM 發表

兩個方法,一係叫台灣買,一係叫手足買😉
等睇黃撚買碌杉番屋企托

叫台灣買晒佢喇一個八婆賣菠蘿一個八公賣木材

點解無西奴出嚟奶西護主?

唔係喎, 呆灣自由屎報話澳洲唔賣紅酒比大陸後出口即刻升左幾個百份點喎...
唔怕架, 根據呆灣理論, 木材好快會出口暴升, 做都做唔切

秋生哥同埋盜聞賊係時候用澳洲木做定副棺木, 手足們快啲支持啦

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2021-3-15 11:08 AM 發表
澳洲木材因被發現有蟲害而被中國暫停進口,行業幾個月來叫苦連天。如今,澳洲官員對恢復木材進口提出請求,但中國不理會。據路透社3月12日報道,兩

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/c2d6758cdacac6bd8fa4f664049fb5fc.jpg/2m14T0OrvPpAQcUwQPqNANG7jgyfyIhhCfuILTP7iC0?v=w1280r16_9
決定不再賣物資比中國。

做生意最緊要有偈傾,若果無得傾就真係麻煩喇,睇下澳洲用乜嘢方法氹翻掂中國啦

有乜嘢蟲,一定係同類的黃蟲啦。

識做生意就不應該管對方家事

引用:
原帖由 小窮鬼 於 2021-3-15 11:33 AM 發表
點解澳洲人會選個咁低能嘅總理㗎🤭
民選就係咁,貓狗都可以做,唔奇怪。

唔緊要, 有台灣省,灣灣省會大量買木頭支持白人。
但比小小時間菜皇作文宣先。。 。。 

食木頭抗癌會唔會太過份???

引用:
原帖由 花生之友 於 2021-3-15 11:44 AM 發表
點解無西奴出嚟奶西護主?
許痴瘋正在袋鼠國奶梗隻袋鼠西。

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2021-3-15 11:08 AM 發表
澳洲木材因被發現有蟲害而被中國暫停進口,行業幾個月來叫苦連天。如今,澳洲官員對恢復木材進口提出請求,但中國不理會。據路透社3月12日報道,兩

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/c2d6758cdacac6bd8fa4f664049fb5fc.jpg/2m14T0OrvPpAQcUwQPqNANG7jgyfyIhhCfuILTP7iC0?v=w1280r16_9
仲未見禁運老尾晶片,只會欺善怕惡,強國人過了5千年仍然沒骨氣。

保護綠色地球,各國有責!阿爺責無旁貸,出手捍衛澳洲環境。
超,吾可以同印尼新幾內亞買咩
澳洲人均排毒係全球最多之一。

收得智障峯,就知道代鼠反華之心不死。
往死裏打就對了。

Taiwan can help!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]