• 瀏覽: 1,516
  • 回覆: 14
【本報綜合報道】前北約盟軍最高司令、美國前海軍上將斯坦夫里迪斯(James Stavridis)近日於日本媒體撰文稱,美國總統拜登的國安團隊已設定一系列紅線,包括一旦大陸解放軍武力攻台或其他有領土爭議的離島,美軍將以軍事行動回應......

全文︰https://orientaldaily.on.cc/cnt/ ... 0315/00178_002.html

由James Stavridis上將一番話看來,美國拼死捍衛西太平洋利益,甚至下決心要與中國一戰。

定位滅國之戰?!

軍事行動回應¬¬

可能咪調下兵

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-3-15 07:46 AM 發表
【本報綜合報道】前北約盟軍最高司令、美國前海軍上將斯坦夫里迪斯(James Stavridis)近日於日本媒體撰文稱,美國總統拜登的國安團隊已設定一系列紅線,包括一旦大陸解放軍武力攻台或其他有領土爭議的離島,美軍將以軍事行動回應......

全文︰https://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20210315/00178_002.html

由J ...
台媒自high泡製的假新聞

其實大陸真係決心攻打台灣的時候,尾軍能夠做的事係0。尾軍是最怕死的軍隊,是虐菜專家,專蝦小國。加上尾軍出師無名過唔到國會,所以9成9出唔到兵同大陸打真軍。尾國只能做的就是拉邦結派唱衰大陸,連制裁也不敢。或者推曰笨及泡腳仔去死,至在攞返些少存在感。

美軍將會使用口炮回應

引用:
原帖由 date2006 於 2021-3-16 02:16 AM 發表
美軍將會使用口炮回應
我都想問
美國用口回應,定用軍事回應!
進一步講清楚,大家唔駛誤判!

美國是否現在便將自己
綁上自己設計嘅戰車上?

引用:
原帖由 秋風秋雨 於 2021-3-16 02:41 AM 發表

我都想問
美國用口回應,定用軍事回應!
進一步講清楚,大家唔駛誤判!

美國是否現在便將自己
綁上自己設計嘅戰車上?
美軍沒能力單挑中國,其盟友更沒力量,統戰是中國內部事項,美幹預將是入侵,核大戰不是夢

我就一百個percent 賭美國唔會出手! 只會出口!

我地出口氫彈回應!

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2021-3-16 03:29 AM 發表
我就一百個percent 賭美國唔會出手! 只會出口!
尾角會賣武器給日韓台,想繼續執死雞。

花旗搵個退役上將出來放風,想試下中國係唔係好似之前咁強硬。
中國在習主席領導下,一定強硬維護中國利益。
花旗唔敢打,只係想中國軟弱,佢就挺進。如果中國強硬,佢就打咀炮。
所以,預計花旗會出手壓制台獨份子氣焰。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-3-15 07:46 AM 發表

全文︰https://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20210315/00178_002.html

由J ...
前北約前乜乜物?🤣🤣🤣
咁現任美國國防部長呢?
現任北約指揮軍呢?
哈哈,打嘴炮吹水文吹到好似真嘅一樣!🤣🤣🤣

現在嚴正 回應!!! 

軍事回應?又喺太平洋搞場軍演?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]