• 瀏覽: 3,126
  • 回覆: 17
 據《印度國防新聞》網站報導,大約33%的中國空軍和海軍的軍機都是老的第二代戰鬥機。這些戰機除了可以利用數量優勢蜂擁攻擊之外,對敵軍的威脅有限。另外還有28%的軍機,包括轟炸機和性能更強的第三代戰機也有些過時.......

全部圖文︰https://mil.news.sina.com.cn/zhe ... knscsi3536436.shtml

中國的確尚有相當一部分J-7、J-8等舊式戰機,但MIG-21、MIG-29、美洲虎等舊式戰機,印度自己都尚有不少未退役。我看《印度國防新聞》沒資格嘲笑「中國空軍雖龐大 但不足為懼」。

三哥有自然銷毀新舊款戰機,你地老共有無咁嘅橋呀?

戰時可是不錯的自殺機群

引用:
原帖由 hiweil 於 2021-3-15 07:51 AM 發表
戰時可是不錯的自殺機群
全部變成無人機..

由J-20,J-15做母機背後控制..

變成攻擊群,既可戴彈,自身最後可作自殺攻擊...

身毒日日出來做小丑,已經唔好笑,好悶。

引用:
原帖由 輪皇 於 2021-3-15 03:11 PM 發表
https://youtu.be/cgcFFXyar8Y
關鍵時刻係綠蠅嘅宣傳機器,記得睇完畀 Dislike

引用:
原帖由 摸胸呻吟屈非禮 於 2021-3-15 04:16 PM 發表

你有冇睇?

引用:
原帖由 輪皇 於 2021-3-15 04:58 PM 發表

你有冇睇?
間中有,但每次都比 dislike

引用:
原帖由 摸胸呻吟屈非禮 於 2021-3-15 05:45 PM 發表

間中有,但每次都比 dislike
我淨係睇啫。

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-3-15 09:22 AM 發表

全部變成無人機..

由J-20,J-15做母機背後控制..

變成攻擊群,既可戴彈,自身最後可作自殺攻擊...
咁起碼要雙座先得

蟻多可嬲死象

美國有成萬隻所謂退役機放在幾個沙漠戰機墳場唔拆,就是為了當戰事來臨時,重啟可用,所謂退役只是給對手假象而鬆懈罷了!

美國原來有成百萬後備軍人唔現身,所以而家現役才只有140萬,但一集合就接近解放軍人數

美國太多偽裝了!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-3-16 09:30 AM 發表
蟻多可嬲死象

美國有成萬隻所謂退役機放在幾個沙漠戰機墳場唔拆,就是為了當戰事來臨時,重啟可用,所謂退役只是給對手假象而鬆懈罷了!

美國原來有成百萬後備軍人唔現身,所以而家現役才只有140萬,但一集合就接近解放軍人數

美國太多偽裝了!
那些舊機,相信是用作出售多於戰時重用。台灣買的可能就是這些貨色。

引用:
原帖由 摸胸呻吟屈非禮 於 2021-3-15 04:16 PM 發表

同意 雖然我時常睇

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-3-16 09:30 AM 發表
蟻多可嬲死象

美國太多偽裝了!
邊有咁多戰機機師可以死喔?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]