• 瀏覽: 13,184
  • 回覆: 142
+6
警務處助理處長(人事)陳民德早前接受傳媒專訪時表示,有少於10名警員於政府要求公務員簽署聲明或宣誓擁護《基本法》和效忠香港特區後離職。他認為,這對警隊沒有損失,並相信他們的離去,對警隊甚至對他們而言或許更好。

打工從來都係唔夾就走

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1521577/即時-港聞-公僕宣誓-少於10人離職-警隊高層-無損失

薪高糧準,一定有人做,當然無損失啦

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-3-14 03:26 PM 發表
要唔要查一下呢班唔肯宣誓的公墓員🤔🤔

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-3-14 03:28 PM 發表
講愛就1折出糧啦⋯洗鬼嗌加入工補氷 
佢地已經一折緊.

鎮壓住你班契弟唔出黎搞搞震,一個月點止值三萬?

但係,又唔見黃撚辭工搞革命既?你幾時浦頭呀?做左縮頭烏龜?

除去內鬼,值得高慶

十人

終於抽出無間道

事實再一次證明,「糧資」戰勝「良知」。

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-3-14 03:31 PM 發表

佢地已經一折緊.

鎮壓住你班契弟唔出黎搞搞震,一個月點止值三萬?

但係,又唔見黃撚辭工搞革命既?你幾時浦頭呀?做左縮頭烏龜?
國安法重未判過一個刑,己經嚇到d曱甴轉呔奶共

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-3-14 03:28 PM 發表
講愛就1折出糧啦⋯洗鬼嗌加入工同頻頻補氷
係要加人工加補水打曱甴呀,吹漲咩?

離職「潮」=10個人

黃絲想打飛G都冇油

引用:
原帖由 瑪卡 於 2021-3-14 03:28 PM 發表

之前放生黑暴嘅案件係咪佢地負責?

引用:
原帖由 瑪卡 於 2021-3-14 03:28 PM 發表

離職 睇返之前做過什麼?!

主題標籤 #警務處
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]