• 瀏覽: 5,192
  • 回覆: 81
+5
帖子回收

太專業唔需要巿民諗, 

巿民只要諗打疫苗係為求生先去接種, 邊隻在全世界死人個案少, 副作用少, 就打嗰隻!!!!

傳媒日日唱衰疫苗, 自私鬼防疫鬆懈, 都唔知幾時先完.

新冠肺炎在美國的感染死亡率約為1.8%,對比接種疫苖後的異常發生率0.075%,
風險:收益比 = 0.075:1.8 = 1:24
1蚊博24蚊絕對博得過。

盡快打針保平安。

當政府及醫管局高層都不信科學,小市民唯有信車公黃大仙
去求支簽問下好唔好打針。
可能靈過班黑心醫護

香港人就是自私,不自律,沒完沒了,最實際係特別群組行業要強制打疫苗,例如健身,飲食業,娛樂場所,其他一律強制檢測,違者罰款二萬,唔係唔駛諗住重回正軌,重啟經濟。

大家唔好去人密集嘅地方啊,注意安全

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-3-13 08:37 PM 發表
好有錢的一群亂攪男女關係,死左一了百了,罰佢錢 佢大把,所以 要罰得準確(例如要坐監/或 拘留1個星期以上)呢班人才收斂一點點!

引用:
原帖由 maskman2020 於 2021-3-13 08:48 PM 發表

好有錢的一群亂攪男女關係,死左一了百了,罰佢錢 佢大把,所以 要罰得準確(例如要坐監/或 拘留1個星期以上)呢班人才收斂一點點!
否則 沒完沒了

零感染就不知何年何月何日

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-3-13 07:37 PM 發表
傳媒不是專家
寫的都是抄作新聞
當作故事
甚麼專業可言

好少正真專業知識報導

保護率已經是
測試羣組人數計出來
不是人產生抗體數量

現在的新聞妓者已經沒有任何報導真相使命感,天天都是在創作,假新聞法一天不立,香港想向前行都難,打個防疫針都日日製造假新聞帶風向而政府又不聞不問,完全不用負責任.

引用:
原帖由 sam1681818 於 2021-3-13 07:47 PM 發表
香港人就是自私,不自律,沒完沒了,最實際係特別群組行業要強制打疫苗,例如健身,飲食業,娛樂場所,其他一律強制檢測,違者罰款二萬,唔係唔駛諗住重回正軌,重啟經濟。
有些人士有病無得強制打疫苗
送死
檢測反而可以強制
14天檢測太小
最好日日檢

主題標籤 #停課
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]