• 瀏覽: 25,907
  • 回覆: 289
  • 追帖: 1
+28
外交部駐港特派員公署公布為有序恢復中外人員往來,由下星期一起,公署將對已接種中國製新冠疫苗,並持有接種證明的部分簽證申請人提供便利,遞交申請時不再需要提供檢測證明,以及過去14天旅行軌跡和健康申報表。 適用於新安排的簽證申請人包括赴華從事各領域復工復產活動的外籍人士與家屬,因緊急人道需要赴華的人士,以及持有效APEC商務旅行卡的人士。

幾時到港澳辦公布港人接種大陸疫苗入境大陸免隔離檢疫呀?!

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/外交部駐港公署-將對接種中國疫苗簽證申請人提供便利-133129979.html

正!打國產苗可返大6免檢,打西苗唔得

下一步應該開放給予港澳人士😍

打完西苗可唔可以再打國苗?

引用:
原帖由 小窮鬼 於 2021-3-13 11:48 AM 發表
下一步應該開放給予港澳人士😍
我期待這一步盡快推出 人哋澳門跟大陸已自由通關, 只是我們港人被嫌棄

引用:
原帖由 _剛仔 於 2021-3-13 11:54 AM 發表
打完西苗可唔可以再打國苗?
明年請早

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-3-13 12:09 PM 發表

我已經打左科興啦!你呢
難得你這仇中人士去打科興

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-3-13 12:17 PM 發表

你呢位愛國人士打左科興未?未就快啲打啦!唔打好易中㗎
我好想打, 但政府未開放給我這些普通市民打 _

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-3-13 12:00 PM 發表

我期待這一步盡快推出 人哋澳門跟大陸已自由通關, 只是我們港人被嫌棄
日日幾十單叫人點放呀?

引用:
原帖由 apmichael 於 2021-3-13 12:45 PM 發表

日日幾十單叫人點放呀?
期望是注射了兩劑國產疫苗那些人, 間接也推動多些港人去打疫苗

好想返中國行下,享受下出街唔洗帶口罩既感覺

下一步應該就輪到打過中國疫苗人可以返大陸唔使隔離

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]