• 瀏覽: 756
  • 回覆: 14
+2
美國新增六萬多人感染新冠病毒,總統拜登發表全國演說,宣布計劃在五月前讓全國所有成年人合資格接種疫苗;而1.9萬億美元的疫情紓困方案,亦正式簽署生效。

美國因應新冠疫情實施「封城」措施已經一年,總統拜登首次在黃金時段發表全國講話..........

美國新增六萬人確診,看來即使有疫苗在手,甚至正在為民眾注射疫苗,都不代表平安無事、轉危為安。

新聞來源連結:
https://news.tvb.com/world/604af5ca34b031d653be28d9/美國增逾六萬人染疫-拜登稱五月前讓全國成年人合資格接種疫苗

種嚟都冇用,病毒不停打種,美國好快會進化出抗藥性終極變種病毒

美國好多腦殘宗教能都唔打,但疫苗效果係由最高峰25萬一路插水式下跌。。

應該大數據搵到傳染最多個類人,估計好多係椰能,強逼佢地接種先會有好效果。。

又唔比人查咩事, 打針都冇用

治標不治平

好多系聚餐同宗教活動傳染

"美國增逾六萬人染疫"  相當高興 飲得杯落.

希望佢嗰隻疫苗可以頂得住變種啦

引用:
原帖由 hkfc002 於 2021-3-12 04:49 PM 發表
希望佢嗰隻疫苗可以頂得住變種啦
唔比人入去查咩事搵源頭..........齋食藥斷唔到尾

引用:
原帖由 48429876 於 2021-3-12 04:40 PM 發表
美國好多腦殘宗教能都唔打,但疫苗效果係由最高峰25萬一路插水式下跌。。

應該大數據搵到傳染最多個類人,估計好多係椰能,強逼佢地接種先會有好效果。。
我就話好多人已經中過 , 已經接近群體免疫人數, ,所以人數先減...

一樣中招,只系重症減少,

另一面講明輝瑞效果俾誇大

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-3-12 04:01 PM 發表
美國新增六萬多人感染新冠病毒,總統拜登發表全國演說,宣布計劃在五月前讓全國所有成年人合資格接種疫苗;而1.9萬億美元的疫情紓困方案,亦正式簽署生效。

美國因應新冠疫情實施「封城」措施已經一年,總統拜登首次在黃金時段發表全國講話..........

美國新增六萬人確診,看來即使有疫苗在手,甚至正在為民眾注射疫苗,都不代表平安無事、轉危為安。

新聞來源連結:
...
變種病毒就係上天對呢D自私自利既霸權國家既祝福。

左膠拜山一定衰過柒兩鋪

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]