• 瀏覽: 1,245
  • 回覆: 17
警方星期三晚突擊搜查紅磡民裕街一個樓上單位,搗破一間懷疑無牌酒吧,拘捕13人,包括35歲酒吧負責人,及一名32歲男警。他們全部獲准保釋,須於下月中旬向警方報到。 警方表示,被捕的警員是酒吧顧客,現正休假並會接受紀律調查。他連同8男3女,涉嫌「在沒有領有酒牌的處所飲酒」被捕,及違反限聚令,被警方發出定額罰款通知書。酒吧負責人則涉嫌「無牌售賣酒類飲品」、「無牌藏有酒類飲品可作販賣用途」,及違反《預防及控制疾病規例》被捕。 警方在行動中,檢獲約146罐啤酒及5瓶烈酒。

樣靚身材正嘅鄭司長,出名搜證嚴謹,唔容易起訴嘅

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/男警涉於無酒牌處所飲酒被捕及違反限聚令-受紀律調查-182024153.html

正一白癡,你唔嚮朵鬼知你係差人咩!罰五千咪算囉!而家分分鐘連份工都冇埋!

引用:
原帖由 老納 於 2021-3-12 09:13 AM 發表
正一白癡,你唔嚮朵鬼知你係差人咩!罰五千咪算囉!而家分分鐘連份工都冇埋!
攞你身分證,一call上台就現形㗎!

炒得 一哥一定炒一警百

引用:
原帖由 ChiNa使用支付寶 於 2021-3-12 09:28 AM 發表

攞你身分證,一call上台就現形㗎!
唔好咁天真啦!政府無一線通架,我同個朋友喺街俾警察查身分證,唔係佢地搜我朋友個袋搜到張委任證,根本都唔知道我朋友係沙展!call上台只係會check你係唔係wanted person 咋!

引用:
原帖由 老納 於 2021-3-12 09:13 AM 發表
吓, 可以咁嘅咩

Record 實寫花。  

我衰咗嘢俾差人查身分證,我都唔會講我正職做乜啦!搏無埋份工咩!何況我唔講,你點查呢?

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-3-12 09:35 AM 發表
Record 實寫花。  
depends on his supervisor

引用:
原帖由 chargeurs 於 12/3/2021 09:43 發表

depends on his supervisor
受紀律調查, 落P-file.

依d一定要重罰

引用:
原帖由 rigby 於 13/3/2021 13:41 發表

只要“查過”,
即使不成立而且不建議處分,
仍會永久記錄下來。
對日後升職有一定影響。

證明無包庇

炒埋佢囉, 都唔知係咪黃警劉健明上去同手足交料

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]