• 瀏覽: 4,615
  • 回覆: 105
+3
本港第二款疫苗復星醫藥/德國藥廠BioNTech(復必泰)上月底到港,政府上周六(6日)至周二(9日)一連4日「試業」,先為優先群組部分人士接種,藉

笑左,唔係話呢隻野好受歡迎嘅咩

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/597 ... utm_medium=referral

袁國勇怎麼了? 快D出黎亮下相啦

因為愈來愈多人知道「復必泰」雖然由美國及德國聯手製造,但「上海復星」因著支付一部分製造費用,所以得到東亞地區代理權。「復必泰」之中「復」字代表著「上海復星藥業」,讚揚復必泰,即是變相讚揚上海復星,幫助上海復星繼續發大財。所以近日逢中必反媒體陸續開始轉口風,由貶低科興,讚揚復必泰,轉為對科興、復必泰都一併批評。

奸邪妖獸不問是非黑白,只問政治立場。

身體很誠實,始終都係科興較安全

DKLM

曱甴甩底

有乜罰則?

無罰則

個個約左唔去

點搞?

引用:
原帖由 ballking13 於 2021-3-11 08:19 AM 發表
DKLM

曱甴甩底

有乜罰則?
林鄭夠膽罰咩 ?

引用:
原帖由 ballking13 於 2021-3-11 08:19 AM 發表
無罰則

個個約左唔去

點搞?
噉咪浪費曬所有疫苗囉

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-3-11 08:18 AM 發表
身體很誠實,始終都係科興較安全
淨係睇接種率都已經爭好遠啦。

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-3-11 08:29 AM 發表

淨係睇接種率都已經爭好遠啦。
慢慢多的啦!

正如樓主所講,關注浪費情況。
林鄭說香港好幸福,看來係事實,因為可以"安心浪費" ... 世界其他國家卻在等待,我哋最關心就係串林鄭講的係公關和語言藝術,香港人係咪折福?!

引用:
原帖由 fstephen 於 2021-3-11 08:32 AM 發表

慢慢多的啦!

正如樓主所講,關注浪費情況。
林鄭說香港好幸福,看來係事實,因為可以"安心浪費" ... 世界其他國家卻在等待,我哋最關心就係串林鄭講的係公關和語言藝術,香港人係咪折福?!
所有好嘢嚟到香港都變衰野啦

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-3-11 08:33 AM 發表

所有好嘢嚟到香港都變衰野啦
呢個係香港人人有責的,正常人為香港人請唔好再唱衰任何有關疫苗的嘢!!

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-3-11 08:12 AM 發表
本港第二款疫苗復星醫藥/德國藥廠BioNTech(復必泰)上月底到港,政府上周六(6日)至周二(9日)一連4日「試業」,先為優先群組部分人士接種,藉

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210310/446411445639319552690357.jpeg/kJVCjfKcoOjYvSiShvTqJqhxIMfQv65u9tCWhfbQloU
...
哥哥仔!你唔識字?!
佢寫明「......政府上周六(6日)至周二(9日)一連4日「試業」,先為優先群組部分人士接種......」
即係講緊3月6日到3月9日係為「部分」(記住:部分)優先群組人士.....

昨日,3月10日先係為一般(記住:一般)優先群組人士接種。

賭大小

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-3-11 08:43 AM 發表

哥哥仔!你唔識字?!
佢寫明「......政府上周六(6日)至周二(9日)一連4日「試業」,先為優先群組部分人士接種......」
即係講緊3月6日到3月9日係為「部分」(記住:部分)優先群組人士.....

昨日,3月10日先係為一般(記住:一般)優先群組人士接種。
試業成績咁好, 正式你估多唔多人甩底呀啦?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]