• 瀏覽: 13,069
  • 回覆: 150
+3
引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2021-3-10 21:01 發表
【新增意見】BNO簽證本來可以視為證明離港文件之一,以提早提取強積金(MPF),惟積金局在數日內突然轉軚,否定有關文件的地位。有準移民人士認為,最終其獲得英籍後,積金局未能阻止他提取強積金。有經濟學家則批評事件形同外滙管制,建議受影響人士進行司法覆核訴訟。 本報今日(10日)...

https://hk.appledaily.com/resizer/8WKBiyfDK9PlDPHToD3gmqISrCw=/720x405/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/7YTIIWGQH5E6VO6U47YTUBNMIA.jpg
"請加我做粉絲"

多咗粉C會有bitcoin賺?

用BNO提取強積金要簽永久取消香港人身份資格才可

支持政府, 將黃屍趕盡殺絕.

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-3-10 21:19 發表
支持政府, 將黃屍趕盡殺絕.

BNO Visa香港政府都唔承認點司法碌柒呀?香港當係個豬仔印咋,哈哈!

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-3-10 09:14 PM 發表
用BNO提取強積金要簽永久取消香港人身份資格才可
點解移民其他國家唔洗取消??

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-3-10 09:23 PM 發表

就是針對英國不友善政策
唔得架?

引用:
原帖由 richardli008 於 2021-3-10 09:22 PM 發表
BNO Visa香港政府都唔承認點司法碌柒呀?香港當係個豬仔印咋,哈哈!
反告你行使非法證件, 仲得呀~

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-3-10 09:23 PM 發表

就是針對英國不友善政策
唔得架?
阿澳洲收租佬, 你仲未去瞓?你嗰邊, 依家咩鐘數?

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-3-10 09:23 PM 發表

因為BNO中國1月29日已取消佢作為合法證件而BNO亦不是代表已移咗民

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-3-10 09:27 PM 發表

因為BNO中國1月29日已取消佢作為合法證件而BNO亦不是代表已移咗民
咁又點??

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-3-10 09:28 PM 發表

咁又點??
BNO只是移民英國踏腳石不是正式已取得英國國民身份

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-3-10 09:31 PM 發表

BNO只是移民英國踏腳石不是正式已取得英國國民身份
移民加拿大時, 都係未有加拿大國民身份喔, 點解可以拎返MPF??

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]