• 瀏覽: 1,922
  • 回覆: 32
9 up 當秘笈

引用:
原帖由 stevenhendry 於 2021-3-10 05:12 PM 發表

如果局勢唔係有大變化,大陸根本冇大誘因去武統,老美出口術呃傻仔,一邊加軍國內費一邊賣舊嘢俾英文,又食又拎
其實都好架,中國一面經濟窮台,一面利用佢老美軍事恐嚇,等民進黨被逼年年軍購,唔使幾多年呆灣就窮過佢地嘅友好邦交國了。😁😁😁😁😁😁🤣🤣🤣

6年內會軍事政變
呆軍佬捉左空心菜,送俾阿爺
咁就也都有計傾啦

引用:
原帖由 Freemantho 於 2021-3-10 05:09 PM 發表

頂, 都話和平統一咯.
大陸已經放棄用和平方式統一,會用以武迫統方式進行。

我始終認為收拾香港會同時收拾台灣。唔會等咁耐,應該今年。

引用:
原帖由 Coke_duo 於 2021-3-10 04:53 PM 發表
要迫台買更多美國「過時」廢武器。
幫美國處理軍倉武器庫舊野, 仲要比錢老美添。
台灣個死窮鬼..........根本無咩水抽........!!
主要是國會準備批出1萬9千億美元的救市方案.........軍方一般會出報告去舔資助....!!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-3-10 05:14 PM 發表
9 up 當秘笈
美國軍方眼睛發光..........看見這1萬9千億美元的救市方案瓜分點來用......!!

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-3-10 04:39 PM 發表

唔太相信會用軍事力量攻打呆灣省. 打經濟戰可能性大啲.
但老美咁講, 目的都係要呆灣省俾多啲錢買過期軍備啫.
咪就係!如果呆灣省花更多錢去買過期軍備,其實更容易削弱其經濟實力;分分鐘,阿爺淨係用經濟手段,都可以收拾佢呢?

引用:
原帖由 Ct4683 於 2021-3-10 05:20 PM 發表

其實都好架,中國一面經濟窮台,一面利用佢老美軍事恐嚇,等民進黨被逼年年軍購,唔使幾多年呆灣就窮過佢地嘅友好邦交國了。😁😁😁😁😁😁🤣🤣🤣
同意,唔變係對大陸冇蝕底,仲可以間中禁下你玩下你,對香港人又係好事,係香港攞綜援都可以去台灣做大爺

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2021-3-10 04:37 PM 發表
台灣唔實際行動搞獨立大陸沒有理由攻台,而台灣沒有美國實質的支持下又唔敢宣佈獨立,講到尾大陸攻台的關鍵係美國...
應該要早d搞掂埋台灣省,唔使俾美國郁d就用台灣省黎借提發揮

明日攻你都得

大陸已經規劃高鐵直通臺灣。

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2021-3-10 04:37 PM 發表
台灣唔實際行動搞獨立大陸沒有理由攻台,而台灣沒有美國實質的支持下又唔敢宣佈獨立,講到尾大陸攻台的關鍵係美國...
當現今一代、甚至下一代都在“”綠色“”環境成長、令佢地一開始就冇中國人既意識
而當哩個情況一直持續落去時

係咁“”失去和平統一希望“”既武統條件就成立

可以加保護費了

肯定不會六年內攻台
起碼建成六個航母艦隊先動手
無返十年八年都唔得

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]