• 瀏覽: 1,309
  • 回覆: 48
+7
引用:
原帖由 老納 於 2021-4-12 11:48 AM 發表
不同意就不要接受吧!
咪就係,投注站不提供六合彩投注服務, d 人想買咪又係要開個電話投注,嫌煩唔 L 好買囉

引用:
原帖由 wk221ab 於 2021-4-12 11:50 AM 發表

可以呀
直接轉帳或派利是
比夠 5 億

派現金唔消費,派黎做乜?台灣都係派消費卷

引用:
原帖由 andonlyu 於 2021-3-9 08:09 PM 發表
啲團體又借老人家出黎反對.
又借機扭曲"派消費劵"原意. 
反對都無用
庫房赤字派條毛
不如叫佢地搬去澳門住
下個月登記6月有得用卷
不過都無得派錢
錢直接派去買野度

產品400元
300消費卷
100政府比埋錢

引用:
原帖由 ballking13 於 2021-3-9 08:16 PM 發表
咁就好了

反對個D,全部唔派,慳返

請反對個D實名登記唔要
就是
連行政費也慳埋
無人再嘈行政費貴

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2021-4-12 01:24 PM 發表

反對都無用
庫房赤字派條毛
不如叫佢地搬去澳門住
下個月登記6月有得用卷
不過都無得派錢
錢直接派去買野度

產品400元
300消費卷
100政府比埋錢
之前經濟好, 又話要派錢. 政府唔派, 又話守財奴.
而家差, 又話要派錢.
啲政棍, 真係幾時都話派錢.

收現金當演然最好,做乜都得,但要明白消費卷背後意義。
調查又導向市民憎恨政府

引用:
原帖由 海灣捉高峰 於 2021-4-12 11:59 AM 發表
派現金唔消費,派黎做乜?台灣都係派消費卷
台灣3倍卷
市民要比錢政府
照計無人吳解是派糖

香港仲有人講派錢
波叔一早講不派錢
只派電子消費卷

國內消費券好似超市儲積分
買滿幾名得幾個印花和儲分
只不過消費卷好似將積分即時當錢用

附件

1618217070278.jpg(172.94 KB)

1618217070451.jpg(137.07 KB)

1618217072800.jpg(172.94 KB)

1618217072899.jpg(137.07 KB)

引用:
原帖由 matllewis 於 2021-3-9 20:59 發表
新一份財政預算案公布,政府斥資360億港元,透過儲值支付平台,逐月發放共5000港元的電子消費券。明愛長者聯會在本月3日...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210309/photo/bkn-20210309174708571-0309_00822_001_01b.jpg?20210309193611

財爺派消費卷係想市民在香港消費,上次派現金未能振興香 ...
其實你問幾多歲都好, 究竟要現金定禮券, 99%都會選現金吧!!
這算是橫財, 只得55%其實不算多!!

引用:
原帖由 matllewis 於 2021-3-9 08:59 PM 發表
新一份財政預算案公布,政府斥資360億港元,透過儲值支付平台,逐月發放共5000港元的電子消費券。明愛長者聯會在本月3日...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210309/photo/bkn-20210309174708571-0309_00822_001_01b.jpg?20210309193611

財爺派消費卷係想市民在香港消費,上次派現金未能振興香 ...
免費🈶️都嘈

引用:
原帖由 wk221ab 於 12-4-2021 17:15 發表

免費🈶️都嘈
這是香港的怪現象,自己所作所為都是對的,別人錯晒!

厭煩就唔申請即可

消費卷目的 係 刺激消費, 等 商戶有錢落袋 員工有糧出,  派現金有呢個功能 ?

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2021-3-9 09:06 PM 發表
電子消費券中澳台 都用 手機支付  只係香港廢老唔識用, 政府唔應該跪低 睬佢都傻用就用唔用就算
做人要學到老做到死。
不思進取,日日係麥記,雞記覇地鳩up。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]