• 瀏覽: 2,625
  • 回覆: 25
台灣的蔡英文總統隨扈在2019年被揭發以專機、特遇通關走私香煙,多名官員其後請辭或被降職。前總統府侍衞長張捷中將,在案發後記一大過兩小過,並調任至台灣的國防部參事。台媒報道,張捷日前已接任參謀本部訓練次長,該項人事命令已於周一(2月1日)正式生效。

報道指,張捷前年7月當時因私煙案調任陸軍司令部委員,去年2月調任台國防部參事,此一人事調整,代表張捷或有機會「翻身」,引起軍中關注。據軍方消息人士指出,內部不時傳出張捷可望適時接任軍職的傳聞,如今確定接任參謀本部聯七訓練次長....

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210201/bkn-20210201210844059-0201_00952_001.html

又有呆灣私煙案嘅笑料,
有份瀨野嘅前總統府侍衛長,
記完大過及小過後繼續升職,
台灣啲軍紀真係好搞鬼。

引用:
原帖由 moyy 於 9-3-2021 05:58 PM 發表
台灣的蔡英文總統隨扈在2019年被揭發以專機、特遇通關走私香煙,多名官員其後請辭或被降職。前總統府侍衞長張捷中將,在案發後記一大過兩小過,並調任至台灣的國防部參事。台媒報道,張捷日前已接任參謀本部訓練次長,該項人事命令已於周一(2月1日)正式生效。

報道指,張捷前年7月當時因私煙案調任陸軍司令部委員,去年2月調任台國防部參事,此一人事調整,代表張捷或有機會「翻身」,引起軍中關注。據軍方消息人 ...
又係台灣私煙貪污笑料,唔怪得台灣狗蒲頭啦

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-3-9 06:43 PM 發表

又係台灣私煙貪污笑料,唔怪得台灣狗蒲頭啦
罰得輕,下次再貪

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 9-3-2021 07:46 PM 發表

罰得輕,下次再貪
台灣有嚴重軍紀問題

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-3-9 08:13 PM 發表

台灣有嚴重軍紀問題
呆灣貪污乜都夠膽死,
分分鐘俾錢買個....

引用:
原帖由 moyy 於 9-3-2021 08:28 PM 發表

呆灣貪污乜都夠膽死,
分分鐘俾錢買個....
一d都唔出奇

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2021-3-9 07:46 PM 發表

罰得輕,下次再貪
完全無阻嚇作用。

引用:
原帖由 moyy 於 2021-3-9 05:58 PM 發表

報道指,張捷前年7月當時因私煙案調任陸軍司令部委員,去年2月調任台國防部參事,此一人事調整,代表張捷或有機會「翻身」,引起軍中關注。據軍方消息人 ...
顏色對了,無有怕

一句講曬 貪污天堂

引用:
原帖由 acer2014 於 2021-3-10 01:28 AM 發表

顏色對了,無有怕
有人射住,
乜柒都得。

引用:
原帖由 moyy 於 2021-3-10 11:03 AM 發表

有人射住,
乜柒都得。
賣菜總統 屙尿射住佢

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-3-10 12:56 PM 發表

賣菜總統 屙尿射住佢
咁佢要趴低
總統 先至可以尿射到佢

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-3-10 12:56 PM 發表

賣菜總統 屙尿射住佢
笑屎~要菜總桶擘髀射住!

引用:
原帖由 moyy 於 2021-3-10 03:49 PM 發表

笑屎~要菜總桶擘髀射住!
呵屎都得呀,呆灣乜都做得出

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 10-3-2021 07:18 PM 發表

呵屎都得呀,呆灣乜都做得出
咁不如掉轉來,叫佢射射菜總桶

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]