• 瀏覽: 1,628
  • 回覆: 24
機管局於2019年獲法庭批出禁制令,禁止任何人非法妨礙或干擾機場運作。而人民力量女成員錢寶芬涉於同年9月7日違反禁制令,在機場站示威,展示寫有
法官又查問錢的普通襲擊案底,錢的代表律師回應指,該案為錢在高等法院襲擊保安,被判緩刑。法官質疑,被告在干犯本案中時,仍在緩刑期間,並難言有良好品格。

呢隻瘋癜雞話比40萬訟費,不如判我坐幾個月好過哈哈哈哈

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/596820/機場舉五大訴求標語-錢寶芬認違禁制令-緩刑1年及需付訟費40萬

引用:
原帖由 笙果轉貼員 於 2021-3-9 05:12 PM 發表
機管局於2019年獲法庭批出禁制令,禁止任何人非法妨礙或干擾機場運作。而人民力量女成員錢寶芬涉於同年9月7日違反禁制令,在機場站示威,展示寫有
法官又查問錢的普通襲擊案底,錢的代表律師回應指,該案為錢在高等法院襲擊保安,被判緩刑。法官質疑,被告在干犯本案中時,仍在緩刑期間,並難言有良好品格。
https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210309/445954370975043584782465.jpeg/_XFNJyHd3HwFYDQ40Opq_ljpJGJ05vUU9dEzydDRM8k?v=w1280r16_9 ...
引用:
緩刑期間再犯案, 都仲係緩刑?

612基金找數.

黃屍雞又有藉口眾籌了。

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-3-9 05:17 PM 發表

x 2

咁都唔判監

引用:
原帖由 普通話太難學 於 2021-3-9 05:20 PM 發表
黃屍雞又有藉口眾籌了。
條女比你都唔會上啦
樣衰到咁....

40萬濕濕碎啦。😎手足有二百萬人。
每人眾籌5毫子就搞掂。手足仲唔快d 科金?

罰錢比坐監有阻嚇性

恭喜恭喜~~~除左咁,我無野好講了~~~

睇個死款又係d老姑婆……

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-3-9 05:17 PM 發表

莫名其妙,匪夷所思

大拿拿四十萬點算,
破產啦,唔通破處? 

垃圾

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]