• 瀏覽: 6,149
  • 回覆: 93
+2
上訴

殺人,強姦都要有片?
不如叫阿官修改刑事條例,全部案件都要有影片先得啦

原則錯誤都可以做法官,即是非不分去判案,香港勝在有法治,好野

引用:
原帖由 LEE1989 於 2021-3-9 11:45 AM 發表
前年8月31日港島區爆發多場示威衝突,警方在銅鑼灣一帶作驅散時,有示威者向警方投擲汽油彈,期間一名學生被截停及拘捕。該名

又放生一件,放虎歸山

國安快介入

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210309/bkn-20210309113145417-0309_00822_001.html
算佢好彩,無下次

引用:
原帖由 12345六 於 2021-3-9 02:17 PM 發表

暴動現場+暴動裝+被告唔講野+黃官
警察仲點作野呀
官係指差人證詞同環境現場所拍片斷不一致。

引用:
原帖由 LEE1989 於 2021-3-9 11:45 AM 發表
右邊條女似ok
條褲着到上心口,阿毛嚟㗎!

證據不足, 砌唔到生豬肉, 脫罪

引用:
原帖由 天外有天s 於 2021-3-9 01:47 PM 發表

又係沈小民呢個黃絲狗官放生曱甴暴徒
https://news.mingpao.com/pns/要聞/article/20200603/s00001/1591123471712/男生脫暴動罪-官-警未道真相-不能安心納供辭-「棍毆頭非雞毛蒜皮 ...
點解冇機制去DQ啲無能黑棺啫!一而再,再而三,真係司法獨大?!

引用:
原帖由 12345六 於 2021-3-9 05:03 PM 發表

上面咪講咗囉,一身暴動裝,
最近幾次暴動比旺角果次規模更大破壞更嚴重環境證供更充足,
反而入罪比旺角暴動更難更低,
仲唔係黃官自己做埋辯護律師想放生?
着任何色的衫和帶防居都唔犯法,不可因此而入暴動。
現在最大問題控方話條片可證警方證人A的說法,但實際條片就乜都影唔到,咁法官又點可能信A 的說法。
證人B 又話乜都望唔到。
法官判罪名不成立都好正常。
我估律政司應不會上訴,原因今次法官不信證人的供詞,依樣冇得上訴。

幾時開始影唔到就等同冇犯法?🤔

上訴la, 唔會走甩一隻

我信有天意、一個放到一時、放到一世嗎?一個過得初一、十五一定要還.

引用:
原帖由 台灣小榴槤 於 2021-3-9 01:33 PM 發表
狗官
犭句宀㠯

引用:
右邊條女似ok
似恐龍?

引用:
原帖由 超級扁扁的妹頭 於 2021-3-9 06:24 PM 發表
幾時開始影唔到就等同冇犯法?🤔
咁要睇地方。
如果嗰個地方係冇Cctv ,咁自然法官唔會要求片。
如果嗰那地方係應有Cctv 睇住,咁控方就點都要交條片出嚟。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]