• 瀏覽: 26,629
  • 回覆: 427
+19
引用:
原帖由 大肥肥綿羊 於 2021-3-9 11:38 AM 發表
其實係想人轉移打服必泰,因服必泰小人預約
效能同風險成正比。

引用:
原帖由 遊鯤 於 2021-3-9 10:46 AM 發表

專家已解釋過了,原因是大陸的衛生政策,而非疫苖對長者不安全。
大陸有咁嘅衛生政策是有原因的,唔會無端端掛

引用:
原帖由 peimak 於 2021-3-9 10:10 AM 發表
東方真正面目浮面,接替毒果繼續毒害港人
死啦死啦
東方都叫中肯咁表達有風險的可能性
香港日日幾十個中咋
等多陣出完善的疫苗先係最理性的做法
一開始已經講完善的疫苗要兩年研發
香港的日增人數唔值搏囉我認為

掉轉講,咁唔打而受感染,咁死亡率係咪同一樣?

引用:
原帖由 ibm1 於 2021-3-9 10:27 AM 發表
方向報雖然做得有 D 誇張, 
但其實都好O既... 
一來等人知道打疫苗始終係有一定危險, 
二來等 D 人唔駛一窩風去打, 俾我呢 D 唔怕死O既人容易 D Book 位打. 

到時一聲話打左疫苗可以免檢測通關, 
我又唔信嗰班怕死O既人唔去打.... 
打咗之後有效期可能得一年半載,到時要麻煩你再打過😌

唔打,好似老美死50萬人好D?

死左3人,2個長期病患。安全過坐巴士。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2021-3-9 11:12 AM 發表

所謂60歲以上唔應該打,有冇科學嘅理由?
而家打咗十萬支,有冇一單確立到因果關係嘅死亡事故?

我發覺好多版友鍾意搬大陸個套落嚟。

但唔講大陸而家係冇本土傳播鏈,佢哋鍾意點樣打都得。
另外你哋好鍾意話年輕人先打,造成群體免疫,保護老年人。呢個喺香港行唔通,黃黑連BNT都唔會打。
面對現實啦,香港唔可能有70%接種率,唔會有可能用疫苗達到群體免疫,只能先保護脆弱嘅社群。
...
玩到科學理由,咁你贏啦,我平民百姓嚟,無專業知識,但我信大陸政府。
我講緊點解政府講咗長期病患者唔應該打,依家會有咁多個打咗。

東方什麼居心?! 停打疫苗, 等香港的疫情沒完沒了, 等佢不斷有新聞寫? 現在出問題的都是60歲以上或有長期病患, 只需要遵照返藥商的指示那些人士不建議接種疫苗, 有需要的個別人士睇家庭醫生再作出判斷是否適合接種

又無人迫你打,真on9

引用:
原帖由 lman007 於 2021-3-9 10:41 AM 發表
信政府,唔信
我信

有長期病患者去打復必泰,睇吓會點

引用:
原帖由 thanks橋 於 2021-3-9 09:47 AM 發表
//orientaldaily.on.cc/cnt/news/20210309/photo/0309-00174-001b1.jpg

本港在短短9日內出現3宗科興疫苗接種者死亡個案!但港府麻木不仁,未有正視問題,反而擴大接種群組。繼早前一名55歲女子接種科興疫苗死亡後,昨增一名71歲老翁接種疫苗後死亡,死者曾於上周三到私家診所接種科興疫苗,這亦屬本港首宗在私家診所接種後的死亡個案。據了解 ...
關接種天數咩事?小學生都知係用接種總人數嚟睇

方向仲乜事?就3個就毒到咁?咁離地

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]