• 瀏覽: 6,437
  • 回覆: 136
+3
當日有冇救過政府先?

引用:
原帖由 天外有天s 於 2021-3-9 08:19 AM 發表

反黃絲曱甴並唔等於要盲撐林鄭月娥班子,根本林鄭月娥一直都係曱甴暴徒嘅助攻,林鄭月娥以前甚至係泛民、反對派、曱甴暴徒嘅內應

林鄭月娥、陳肇始處理抗疫方面,應做嘅唔做,唔應做嘅卻做哂,不斷拎公眾行業嚟做替死鬼

林鄭月娥、陳肇始正畜牲人渣
好同意你的觀點, 正如安心出行..我都覺得好無聊, 但為左對抗曱甴, 我都專登裝, 專登去邊都主動掃,
2害取其輕, 一日黑暴未除, 我都會盡量忍住唔X政府,
要知道黑暴就係要政府弱勢, 當全港市民都埋怨政府時, 基本上黑暴就係羸了

引用:
原帖由 天外有天s 於 2021-3-9 08:07 AM 發表

No,我一向極反黃人

但戲院要執笠,林鄭月娥、陳肇始同曱甴暴徒都係最大元兇

喺2019年6月起至2021年頭超過年半,班畜牲冚家剷黃絲曱甴暴徒,喺漢奸尼廁英主使下(尼前英必須依國法槍斃),日日將香港所有港鐵、所有街道、所有商舖、所有政府行政大樓、所有大小機建都完全摧毀,並日日周圍殺人放火暴動,令戲院日日都要中途或全日關閉,仲每日都要將最黃金嘅7點幾場、9點幾場、午夜場停開,令香港戲 ...
🤔必要同非必要吧,
看電影是必要?
咁屋企部電視機電腦手機是甚麼東西?
網上付款都可以合法看到電影,如mytvsuper,youtube,windows shop.

非必要還有美容、酒吧。

必要應該是超級市場、醫院、牙醫等等

🤔其實飯店都是非必要,
可以自己煮或自己做飯盒帶返工吃?
唔識煮就買方包做三文治🥪吃。
到時香港人連樹皮都唔識得點吃,
要請個煮師幫佢煲個熱水,煮淋D樹皮。
跟本近20年,香港人腦退化得很勁。
用100年腦進化,千禧年後腦又開始退化20年。

說疫情下,有其他新戲院落成, 在堅尼地城。。商業決定,救乜九?

香港都無電影,點救🤔

引用:
原帖由 天外有天s 於 2021-3-9 08:07 AM 發表

No,我一向極反黃人

但戲院要執笠,林鄭月娥、陳肇始同曱甴暴徒都係最大元兇

喺2019年6月起至2021年頭超過年半,班畜牲冚家剷黃絲曱甴暴徒,喺漢奸尼廁英主使下(尼前英必須依國法槍斃),日日將香港所有港鐵、所有街道、所有商舖、所有政府行政大樓、所有大小機建都完全摧毀,並日日周圍殺人放火暴動,令戲院日日都要中途或全日關閉,仲每日都要將最黃金嘅7點幾場、9點幾場、午夜場停開,令香港戲 ...
🤔我回應得唔好,頭幾條問題沒有答到...
補一補先....

人為破壞 同 天災都關香港政府事?

即是銀行比人打劫,要怪銀行?
女仔比人強奸,又是個女仔錯?
受害人是邊個?
你們會否把受害人認錯成個罪人?
銀行因為衰有錢、個女仔因為樣靚身材正?
其實銀行就應該要窮、女仔樣衰同平胸?

19年人禍有200萬人收外國錢反自己國家,
受害人是邊個?
買兇殺人,其實會否是被人殺那個人才是受害人?
20年天災源頭還未查出,
兇手又是邊個?
咁又關香港政府製毒事?
源頭是香港?
香港人跟美國反口罩令,一齊燒口罩就好笑,反智行為。

19年都唔知D人反咩,明明國泰民安風調雨順大魚大肉人人安居樂業歌舞昇平,咁都要反?
咁同反清復明有咩分別?變得咁好都要反?
咁反完又要等幾多年才變返好?
還是生活太安逸,所以要搞下事?

引用:
原帖由 hermanherman 於 2021-3-9 09:13 AM 發表
說疫情下,有其他新戲院落成, 在堅尼地城。。商業決定,救乜九?
近10年8年電影業較90年代蕭條很多,UA全線都捱唔住要執,但在疫情下竟然有人願意投資蝕硬和冇前景的新戲院,邏輯上講唔通,算幕後老闆資源充足唔怕蝕,但要蝕多久,目的何在呢?當看清楚戲院名字,心照不宣。

自己可以在家做個家庭影院, 
但係做唔到家庭海洋公園!
所要救海洋公園囉

引用:
原帖由 柒柒柒個陸 於 2021-3-9 07:49 AM 發表
【本報訊】新冠肺炎疫情影響,戲院停業多時,UA院線昨宣布全線結業,UA戲院陪伴不少港人成長。有市民對戲院結業表示愕然及惋惜,又批評政府對戲院支援不足;有市民表示戲院選擇變少,或會帶來不便,擔心戲院或會出現連鎖結業潮,期望政府可對戲院提供更多支援。

香港人真係乜都要鬧一餐
咁鍾意睇戲戲院就唔會摺啦

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/救海洋公園唔救戲院-市民狠批政府大細超-214500519.html
乜你唔知海洋公園有歷史回憶,戲院冇歷史回憶

東方日報真係不知所謂...
咁當年點解唔叫政府救下日活院線???40蚊飛睇足一日喎...
乜野都要政府救...納稅人欠了你?

做咩俾錢地產黨。

咁愛戲院,衆籌入股做白武士吖嘛!

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-3-9 08:46 AM 發表

科技進步, 網上乜都有得睇
陳宅男緊係睇網上動漫AV

點解你老豆養你 唔養你同學

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]