• 瀏覽: 2,361
  • 回覆: 54
+4
新冠疫苗臨床事件評估專家委員會召開緊急會議,審視一名63歲曾接種新冠疫苗男子的死亡個案,初步一致認為事件與疫苗接種沒有直接關係,會留待全面解剖報告完成後再總結死因。

政府話無關,即係冇得賠

新聞來源連結:
https://www.news.gov.hk/chi/2021/03/20210303/20210303_211405_209.html

引用:
原帖由 世界真虛假 於 2021-3-8 07:45 PM 發表
新冠疫苗臨床事件評估專家委員會召開緊急會議,審視一名63歲曾接種新冠疫苗男子的死亡個案,初步一致認為事件與疫苗接種沒有直接關係,會留待全面解剖報告完成後再總結死因。

http://www.news.gov.hk/chi/2021/03/20210303/20210303_211405_209/images/20210303215336285.jpg

政府話無關,即係冇得賠
...
去英美打睇下有無得賠囉...

直接就肯定唔系。系直接既話,死既人就多啦。。間接就肯定系。絕對系誘發其它病痛。

打左成十萬個老人家,先廿個所謂返應

如果打科興之後💩左 就一定係打科興造成  咁如果冇打科興之後💩左就一定係冇打科興原因😑

引用:
原帖由 世界真虛假 於 2021-3-8 07:45 PM 發表

http://www.news.gov.hk/chi/2021/03/20210303/20210303_211405_209/images/20210303215336285.jpg

政府話無關,即係冇得賠
...
真架,

無得賠架,

所以, 長期病患要小心自已狀況! 唔好亂打!

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-3-8 07:51 PM 發表
直接就肯定唔系。系直接既話,死既人就多啦。。間接就肯定系。絕對系誘發其它病痛。
香港每年平均有3000人中風死亡...

引用:
原帖由 一休門生 於 2021-3-8 07:53 PM 發表
如果打科興之後💩左 就一定係打科興造成  咁如果冇打科興之後💩左就一定係冇打科興原因😑
照呢個邏輯,飲完杯茶💩咗就一定係杯茶造成,食完餐飯💩咗就一定係餐飯造成。

之前又話科興好安全既?

死因係睇到羊惡橋班友享受精彩人生, 食得花生太多. 所以各位 Ching 如果係長者, 都係食花生糊著數D.

現時的疫苗是極短時間內研發及緊急推出使用, 相信很多未知的誘發情況會陸續出現, 所以... 本身有長期病患, 心腦血管疾病的人要三思, 老人家要諮詢醫生後才好去接種... 因為, 始終有一定風險啊...

其實, 好多國家, 包括國內, 都不敢廣泛為年老人士接種疫苗, 因為風險真的難以評估...

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-3-8 08:00 PM 發表

香港每年平均有3000人中風死亡...
香港每年死亡人數接近5萬,其中9成是長者
即每日130人因各種病症1死亡

韓疾管部門:8死亡病例與接種疫苗無關

全部專家都咁講,唔到我唔信

引用:
原帖由 hwwong 於 8/3/2021 20:21 發表
現時的疫苗是極短時間內研發及緊急推出使用, 相信很多未知的誘發情況會陸續出現, 所以... 本身有長期病患, 心腦血管疾病的人要三思, 老人家要諮詢醫生後才好去接種... 因為, 始終有一定風險啊...

其實, 好多國家, 包括國內, 都不敢廣泛為年老人士接種疫苗, 因為風險真的難以評估...
同意, 始終誘發性因素仍不可排除, 對老人家及長期病者, 風險真的難以評估。

爛果+凍謊
香港人心惶惶

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]