• 瀏覽: 1,744
  • 回覆: 24
+4
新冠肺炎疫情影響,戲院停業多時,UA院線終於不敵疫情,今日(8日)宣布全線結業。UA戲院自1985年成立至今逾30年,陪

個個都上網睇 本身都開始少人入場睇  再加埋黃人都贊成攬炒  依家又要政府幫   遲下柯唔出屎都揾政府幫手 吧

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210308/bkn-20210308144148136-0308_00822_001.html

租金太高,李超人話明唔減,遲早都做唔住。

電影票價又唔彈性。小制作,又系咁上下票價。以前小制作有五夜場都話平好多。依家個個時段都咁上下。一家幾百文入場。仲要爛片

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-3-8 05:38 PM 發表
租金太高,李超人話明唔減,遲早都做唔住。
但之前賣口罩果時  黃人讚佢係良心企業喎

引用:
原帖由 9big 於 2021-3-8 05:44 PM 發表

低能仔先話佢係良心,大數賺到盡,迫人上絕路,超市無受疫情影響,照攞保就業都唔減價,仲用呢d錢既一小部份派俾黃醫護呃人支持。

引用:
原帖由 9big 於 2021-3-8 05:44 PM 發表

之前政府提供僱主資助保就業, 又嘈唔派錢俾市民.
而家有企業執, 又話支援不足.
好景時又唔係交得特別多稅, 經濟差又要政府救.

莫奈何!

結業係政府錯,咁以前賺錢又係唔係政府嘅錯?

要求政府畀佢哋復業,心想事成後就結業。
玩嘢呀?

香港仲有乜好電影能引人入去睇?

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-3-8 05:41 PM 發表
電影票價又唔彈性。小制作,又系咁上下票價。以前小制作有五夜場都話平好多。依家個個時段都咁上下。一家幾百文入場。仲要爛片
長沙灣間MCL全日45(大作貴d),不過廁所好恐怖

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-3-8 07:12 PM 發表
香港仲有乜好電影能引人入去睇?
香港戲院剩係可以播港產片咩?你都低能

事實冇乜人去睇電影了。啲電視又大又平,又 netflix 又 online movie.

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]