• 瀏覽: 32,291
  • 回覆: 226
  • 追帖: 1
+14
引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2021-3-8 10:20 PM 發表

我認同.
某些香港人連累左我地
因為在 香港
任何與 中國內地的 有關的事情
都會被 無限制誇大放大!!

國藥作為國企 不敢沾香港的 魔鬼
國藥現在還有 其他更重要的去做

引用:
原帖由 workdboy169 於 2021-3-8 05:39 PM 發表
好野唔會益香港
澳門都有國藥疫苗打

引用:
原帖由 candyloveandy 於 2021-3-8 09:34 PM 發表

邊隻國產疫苗來港,邊隻就會被搞臭名聲。科興係私人企業,免為其難來港。國藥係國企,當然唔會俾曱甴得逞
對哦
最主要是 國藥還肩負 國家還多任務

不能被香港魔鬼 搞壞名聲

引用:
原帖由 johnlong18 於 2021-3-8 05:26 PM 發表
全國兩會在北京舉行,出席的兩會代表、委員等逾5000人均接種國藥集團中國生物新冠滅活疫苗。針對國藥集團新冠疫苗的保護率多少、對變異病毒是否有

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210304/444268044378705920306215.jpeg/OiFiNUfMOpMq18BOiQftNvQDy-BKw5dnLKbIJyymyCc?v=w1280r16_9
牛津野,你打埋我份

DLLMCFH

香港根本不夠疫苗

你老母真係以為曱甴會打biontech咩

睇個預約就知無乜人肯打biontech 啦

磚家廢到嘔

引用:
原帖由 阿乜水 於 2021-3-8 09:43 PM 發表
國內打疫苗有水蛇春咁長既指引. 不過香港磚家話佢地先係專業, 大陸既野 "不專業, 多9餘".

國內指引話食優甲樂唔打得, 我記得好似第三單係醫過甲狀腺.
香港的 醫護  界
魔鬼遍地

引用:
原帖由 denis789 於 2021-3-8 08:50 PM 發表

話時話,袁國勇琴日打完針,今日仲未現過身唱好輝瑞復必泰
可能啲副作用勁,喺屋企死頂,唔可以俾人見到個屎樣。

引用:
原帖由 呼吸也會肥的人 於 2021-3-8 10:00 PM 發表
澳門有國藥因為愛國,香港無國藥因為有人唔愛國,就係咁簡單
關鍵是 任何事
都被無限制 的政治化 操作!!

如果要打疫苗,我希望可以打國藥。

引用:
原帖由 阿乜水 於 2021-3-8 09:43 PM 發表
國內打疫苗有水蛇春咁長既指引. 不過香港磚家話佢地先係專業, 大陸既野 "不專業, 多9餘".

國內指引話食優甲樂唔打得, 我記得好似第三單係醫過甲狀腺.
我啊爸係內地做嘢,回港過關時內地政府係話我爸爸過了六十歲,不適合接種疫苗,但入香港關,香港政府就建議要打疫苗。

疫苗都係內地疫苗,但點解會有不同的解說。

完全唔明發生緊咩事

咁當然信國家唔打啦。

國藥比科興看似安全
不過都要等白老鼠

引用:
原帖由 benho118 於 2021-3-8 05:35 PM 發表
至於當初為何沒有選購國藥新冠疫苗,許樹昌則透露,是因為港府向各大藥廠購買新冠疫苗時,國藥未有回應。

咁就啱啦!國藥睬你都傻,唔比機會比香港醫護及香港政府玩嘢,搞臭佢個牌頭!
好明顯你唔係香港人!睇你想香港人死都唔想國藥果名臭!人命同牌子比!你真係狗都不如!

引用:
原帖由 johnlong18 於 2021-3-8 05:26 PM 發表
全國兩會在北京舉行,出席的兩會代表、委員等逾5000人均接種國藥集團中國生物新冠滅活疫苗。針對國藥集團新冠疫苗的保護率多少、對變異病毒是否有

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210304/444268044378705920306215.jpeg/OiFiNUfMOpMq18BOiQftNvQDy-BKw5dnLKbIJyymyCc?v=w1280r16_9
嘥氣喇,科興已被抹黑,俾埋國藥疫苗供港,咪又俾官沖醫畜毒媒夾埋作死人 !

引用:
原帖由 edbe 於 2021-3-8 10:02 PM 發表
庸官治港
仲加埋呢班垃圾磚家團
成事不足
敗事有餘
主要是 12個公衛專家的 問題

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-3-8 05:38 PM 發表
可能睇中國點派貨
你有錢都未必畀你訂購
香港班人大代表返深圳打國藥疫苗, 阿聯酋果班油王, 皇子, 富豪都係用國藥疫苗. 英國和日本啲富豪花40萬都係去阿聯酋打國藥, 連㨗克都指明希望中國提供國藥疫苗. 如果唔係好嘢, 呢班人就唔會用國藥疫苗. 

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]