• 瀏覽: 32,293
  • 回覆: 226
  • 追帖: 1
+14
國藥呢d好野無謂浪費比香港班刁民打,留番比全球有需要人仕打

引用:
原帖由 johnlong18 於 2021-3-8 05:26 PM 發表
全國兩會在北京舉行,出席的兩會代表、委員等逾5000人均接種國藥集團中國生物新冠滅活疫苗。針對國藥集團新冠疫苗的保護率多少、對變異病毒是否有

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210304/444268044378705920306215.jpeg/OiFiNUfMOpMq18BOiQftNvQDy-BKw5dnLKbIJyymyCc?v=w1280r16_9
邊隻國產疫苗來港,邊隻就會被搞臭名聲。科興係私人企業,免為其難來港。國藥係國企,當然唔會俾曱甴得逞

當初豬+都話科興冇回覆,要阿爺幫手攞貨!其實係佢哋冇問定人家唔覆?

國內打疫苗有水蛇春咁長既指引. 不過香港磚家話佢地先係專業, 大陸既野 "不專業, 多9餘".

國內指引話食優甲樂唔打得, 我記得好似第三單係醫過甲狀腺.

附件

FK3187.png(76.42 KB)

我想注射疫苗,但我不屬優先群組,仍要等下去。

跟住又有人走出嚟話香港人真金白銀攞錢出嚟買疫苗,要感恩?

支持國產疫苗

引用:
原帖由 220 於 2021-3-8 06:10 PM 發表
袁國勇話自己做喎,其他都信唔過
咁佢又打其他!!

國藥外銷好似只有澳門,塞爾維亞,沙特油國和小數一,二,個國家,其餘好多52個國家都係科興,正常香港有份享用國葯,奈何上至高官下至黑護所作所為,估計中央都怕了班人攪局,索性出口科興算。

澳門有國藥因為愛國,香港無國藥因為有人唔愛國,就係咁簡單

庸官治港
仲加埋呢班垃圾磚家團
成事不足
敗事有餘

其實唔明做咩香港政府係要做啲無謂野,班黃狗咁鍾意放大科興打死人,咪由鳩佢哋唔好打。全部轉哂 復必泰

引用:
原帖由 lovetohea 於 2021-3-8 05:38 PM 發表
假如我係北京官員都唔會批准國藥疫苗賣比香港, 原因係香港沒有一個同心協力既政治環境去對抗病毒, 特別係在反中黑醫護充斥既香港, 人為既破壞無日無之....

要確保國藥疫苗不被香港黑醫護污染, 一係國家派醫療隊來港幫手注射疫苗, 一係親身上大陸注射疫苗, 再唔係學袁國勇自己注射都唔撚信香港黑醫護!
你睇班仆街死剩種黃 C曱甴,日日喺度唱衰科興就知威力有幾大啦,Facebook任何一個論壇都喺度嘲笑緊科興,我係政府由今日開始全線暫停科興疫苗,只提供復必泰由鳩佢哋一係中肺炎,一係打撚死

引用:
原帖由 海王星人 於 2021-3-8 10:09 PM 發表

你睇班仆街死剩種黃 C曱甴,日日喺度唱衰科興就知威力有幾大啦,Facebook任何一個論壇都喺度嘲笑緊科興,我係政府由今日開始全線暫停科興疫苗,只提供復必泰由鳩佢哋一係中肺炎,一係打撚死
其實我好支持班曱甴去打廢水
等佢地試下廢水既威力

引用:
原帖由 edbe 於 2021-3-8 10:11 PM 發表

其實我好支持班曱甴去打廢水
等佢地試下廢水既威力
淨係識放大香港科興打死人。日本,韓國唔打科興,咪一樣有人死,唔通日本韓國嗰啲唔係人?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]