• 瀏覽: 36,452
  • 回覆: 325
+11
引用:
原帖由 esprithk 於 8/3/2021 15:56 發表
老人家和長期病患的應該尋求相熟醫生的意見是否合適接種(任何疫苗)。
同意, 毎個人身體狀況各有不同。

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-3-8 03:52 PM 發表
打科興疫苗的後遺大量浮現, 政府仲唔做嘢?係咪嫌死得人少??

新聞來源連結:

https://news.now.com/urgentnews.jsp?taskId=21212&refer=Share
香港打不打疫苗每個月死4000人, 每天130人
如果全都打了疫苗, 都關疫苗事

引用:
原帖由 hkfc002 於 2021-3-8 04:10 PM 發表

係呀,有人迫你打?
咁即係大家都唔好打?🤷🏼‍♂️

生死有命

引用:
原帖由 eriealan 於 2021-3-8 04:12 PM 發表

香港打不打疫苗每個月死4000人, 每天130人
如果全都打了疫苗, 都關疫苗事
鄉講好多猝死

太極樂隊成員Gary Tong(唐奕聰)今日(3月2日)疑因心臟病發,於家中昏迷不醒,最終不治,終年57歲。猝死來得突然, 每年有不少猝死個案,有些甚至是年輕或看來健康,究竟有什麼情況下容易猝死? 猝死前的身體警號是什麼?季節天氣是否有關?減少猝死危機有什麼注意及須知!

引用:
原帖由 港人共敵777 於 2021-3-8 04:07 PM 發表

陳肇始回應有關情況似乎是在緊急使用疫苗下的國際做法,正在研究,若港府免疫苗廠責任,所有預訂的疫苗待遇會一致。

係政府免疫苗廠責
私家醫生有無疏忽先??

引用:
原帖由 港人共敵777 於 2021-3-8 03:56 PM 發表

外國疫苗有事,可以告到間藥廠執笠;
國產疫苗有事,上訪都無人釆你

你咁醒目打外國架啦。

引用:
原帖由 productdesigner 於 2021-3-8 04:15 PM 發表

鄉講好多猝死

太極樂隊成員Gary Tong(唐奕聰)今日(3月2日)疑因心臟病發,於家中昏迷不醒,最終不治,終年57歲。猝死來得突然, 每年有不少猝死個案,有些甚至是年輕或看來健康,究竟有什麼情況下容易猝死? 猝死前的身體警號是什麼?季節天氣是否有關?減少猝死危機有什麼注意及須知!
你貼一單叫好多?

如果停接種中國疫苗,特區政府猶豫不決,是否可能驚得罪中央,如果是,請盡快尋求中央允指示。

你不入地獄, 誰入地獄

引用:
原帖由 Joeycky 於 2021-3-8 04:18 PM 發表
如果停接種中國疫苗,特區政府猶豫不決,是否可能驚得罪中央,如果是,請盡快尋求中央允指示。
X2

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2021-3-8 04:12 PM 發表

咁即係大家都唔好打?🤷🏼‍♂️
打左成十萬,

五勞七傷個D,行街都危險。

唔好講咁多,愛國就打科興,唔打就唔好做藍絲,去做狗好了

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-3-8 03:52 PM 發表
打科興疫苗的後遺大量浮現, 政府仲唔做嘢?係咪嫌死得人少??

新聞來源連結:

https://news.now.com/urgentnews.jsp?taskId=21212&refer=Share

引用:
原帖由 桃花賭主 於 2021-3-8 04:22 PM 發表
唔好講咁多,愛國就打科興,唔打就唔好做藍絲,去做狗好了
不能同意更多~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]