• 瀏覽: 4,369
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
+3
連日內有長期病患者疑打科興疫苗後死亡,另有多人接種後出現心悸、皮膚出疹等不良反應,全城再掀退針潮。惟港府未有煞停接種計劃

連日內有長期病患者疑打科興疫苗後死亡,另有多人接種後出現心悸、皮膚出疹等不良反應,全城再掀退針潮。惟港府未有煞停接種計劃,今日(8日)公布將擴大計劃,涵蓋7類人士優先接種,預計涉及約130萬人。

公務員事務局局長聶德權指,會擴大優先接種組別共涵蓋7類人士,包括餐飲業、公共交通從業員、註冊建築工人、物業管理人員、教職員、支援人員、旅遊業及表列處所人員,明起可於疫苗網上系統預約,預計涉及約130萬人。此外,下周二起(16日)會增12間接種中心供接種復必泰疫苗,主要設於政府場地及私家醫院。

復必泰新冠疫苗今日第二次付運抵港。今日運抵港的疫苗約有75.8萬劑,連同上月底抵港的58.5萬劑,合計共有約134.3萬劑復必泰疫苗運抵本港。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210308/bkn-20210308143213822-0308_00822_001.html

股市牆頭草

可留則留,勿浪費資源

有人歪理當真理,死也不悔改

有人講唔過人就禁言,檢舉.真係無鬼用!
後生既都可以去打

本人打左第一針,打落無感覺,打完第二日針口位有D酸外,咩事都無

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-3-8 05:31 PM 發表

你有冇吹水???
點解你可以咁快打第二針???
師兄,你點睇野嫁,我只係打左第一針咋

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-3-8 06:45 PM 發表

O, sorry,
我個電腦芒用咗十幾年, 光度不足, 睇錯咗, 睇少個[日]字.
唔緊要,太暗同太光都傷眼,注意

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-3-8 07:29 PM 發表
快d打,死快d
報應既野話黎就黎,閣下唔積口德,就祝你好運

引用:
原帖由 ballking13 於 2021-3-8 06:52 PM 發表
收租的算不算物業管理?
我諗應該唔算應該係保安個類

引用:
原帖由 fifa20 於 2021-3-8 04:20 PM 發表
正常每日都有人會過身,主要老人家又會揀科興,好自然就會做成有人過身就關打針事,你試下改做睇完tvb幾日後過身,一樣可以,黃畜要政治化所有野,如果遲d打完美國針死幾件,大家又會選擇性失明
10號開始打美國針,到時睇下有幾多黃人打

引用:
原帖由 老納 於 2021-3-8 04:06 PM 發表
我有的士牌,算唔算係公共交通從業人員呀?
咁你仲有冇揸緊的士

引用:
原帖由 老納 於 2021-3-8 07:53 PM 發表

好少
我諗要證明現職係先可以打

引用:
原帖由 ep905 於 2021-3-8 09:11 PM 發表

而家方向報仲九西過毒果報,日日都叫邊個邊個下台,樓市跌啦
係,成日話樓市點慘點慘法

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-3-8 08:20 PM 發表
還未到我的行業,我仍然要等........
如果係少接觸群眾既行業可能要等下半年都唔定

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2021-3-8 08:42 PM 發表

如果你屬於優先群組序列,公司會有信俾你預約
係,我見有人無帶公司信證明,唔比入去打

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-3-8 09:35 PM 發表

林士德、將軍澳、友愛體育館達致『清零』;唔信?上網睇~
你想講咩,打清楚少少唔得

引用:
原帖由 kwma 於 2021-3-8 10:35 PM 發表

睇下佢老尾日日死咁多人都嗱嗱淋火速打,預計左有個別例子啦
有得必有失,無計

引用:
原帖由 acne2021 於 2021-3-8 11:18 PM 發表

唔係有工日日要返,應唔算高危,真係可以多等一陣.
最好快D,多D人打,唔係經濟差

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]