• 瀏覽: 12,537
  • 回覆: 173
+9
引用:
原帖由 hundredhundred 於 2021-3-8 03:13 PM 發表

呢班人肯為立場而企硬值得尊重,比另一批講一套做一套班人好得多
係,最憎班一路罵,又話死都唔宣,宣完又要罵

呢招高,咁就清到200隻黃屍出嚟.

引用:
原帖由 st105 於 2021-3-8 03:15 PM 發表
多200 個職位空缺😂
造福社群!

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-3-8 03:05 PM 發表

呢批拒簽嘅人直係蠢到無朋友。🤣🤣🤣
做吸糞c同一樓一

引用:
原帖由 明日平平美人 於 2021-3-8 03:00 PM 發表
有糧支重要D,外面風大雨大。
黃藍是政見,最緊要有糧支

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2021-3-8 03:24 PM 發表

傳醫管局員工好快都要宣誓
唔知有冇柒千人拒簽呢?
我買冇

引用:
原帖由 abrahamlai2014 於 2021-3-8 02:55 PM 發表
政府於今年1月要求全體現職公務員在4星期內宣誓或簽署聲明,以擁護《基本法》和效忠香港特區,而有關限期已於2月底屆滿。公務...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210308/photo/bkn-20210308125252461-0308_00822_001_01b.jpg?20210308143249

原來幾十萬公務員,只係得200隻黃🐶咁少

新聞來源 ...
情形其實可能唔只咁簡單,唔簽固然有許多原因,但相信亦有好多不乏身有屎者,或許有好多在黑暴期間被拘捕或被查,怕一旦簽署聲明,日後有手尾跟都唔定。

引用:
原帖由 abrahamlai2014 於 2021-3-8 03:20 PM 發表

幾十萬人先得200隻,按咁嘅比例,全港黃🐶只得幾千隻
説好的200萬呢

引用:
原帖由 abrahamlai2014 於 2021-3-8 03:27 PM 發表

我買冇
不過真係已經有好多醫管局員工辭職移民(護士多,去英國多)

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-3-8 03:27 PM 發表

説好的200萬呢
🐶不嬲都係得把口,講就大聲,叫佢為立場放棄高薪厚職?

引用:
原帖由 abrahamlai2014 於 2021-3-8 02:55 PM 發表
政府於今年1月要求全體現職公務員在4星期內宣誓或簽署聲明,以擁護《基本法》和效忠香港特區,而有關限期已於2月底屆滿。公務...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210308/photo/bkn-20210308125252461-0308_00822_001_01b.jpg?20210308143249

原來幾十萬公務員,只係得200隻黃🐶咁少

新聞來源 ...
應該有二批、
一批唔簽、以為炒咗辭職、可以搵過份工、
另一批簽咗、等疫情完、飛走移民。

香港公務員人數係 177,327人
200人都有 0.1%架
先篩除尼批死硬派,國安局開快勞
再留意有膽講,無膽做嘅契弟公務曱甴
定個時間表,觀其言行,兩年內肅清尼班害群之曱甴

好事

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2021-3-8 03:30 PM 發表

不過真係已經有好多醫管局員工辭職移民(護士多,去英國多)
你做醫管局?

我聽聞英國醫護人工唔及香港,佢地肯放棄香港人工?

早排幾隻鍵盤曱甴咪響度猛吹退職潮, 發晒矛打飛機既?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]