• 瀏覽: 1,637
  • 回覆: 12
看來, 美國又要高彷中國076艦的構思路向喎

早在2017年時,參院武裝力量委員會根據《2018財年國防授權法案》,就已經同意撥款三千萬美元,展開滿載排水量6.5萬噸設置有2-3部彈射器成本包括作戰能力約為“福特”級航母60%左右中型航母的初步設計和成本分析,加強全球的部署以適應“分布式殺傷”作戰戰略構想。

https://www.sohu.com/a/454538201 ... 615133872817l2YW00s

美國咁鍾意抄中國, 不如認埋中國人先係美國人祖仙把啦!!!

美國錢真係多,可惜用哂係呢D地方,可憐無數窮人冇錢醫新冠最後病死家中 

引用:
原帖由 殘火太刀旭日刃 於 2021-3-8 12:39 AM 發表
美國錢真係多,可惜用哂係呢D地方,可憐無數窮人冇錢醫新冠最後病死家中 
民主嘛, 人民呢個時候係要做主各自爬山喎!_

看來, 美國又要高彷中國076艦的構思路向喎

已經研發設計新8萬噸的077兩棲艦, 近似中型航母仲推核動力, 當然有電磁彈射, 上新昇降戰機/隱形戰機, 倉內可容納更多戰車/氣墊船, 3個海軍陸戰隊營, 效果比中型航母更優越, 阿爺一貫做法, 放出來俾你見到, 就已經研發下一代中, 美國跟不上了進度.

美國先前做咁多黃蜂級兩悽艦,看來又揾錢嘥啦

打殘埋美國印刷就當錢洗這霸權,美國就會好似前蘇聯般,解體,變成52國!

無咁多國, 最多分開幾個組合, 白人, 黑人, 華人亞洲人, 歐洲, 南美等.

飛天航母唔知又秒邊個

引用:
原帖由 山邊懷舊的才藝 於 2021-3-13 10:45 AM 發表
飛天航母唔知又秒邊個
都未出,怎知秒邊個

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-3-13 10:58 AM 發表

都未出,怎知秒邊個
做乜跟我寫錯字抄都唔L錯

正如美海軍唔會用常規潛艇, 連造出嚟賣都唔肯, 因為驚造咗出嚟就會被迫用
呢啲閹割版武器, 只有國會想慳錢用, 但係海軍一定出個研究報告之後話唔用

引用:
原帖由 山邊懷舊的才藝 於 2021-3-13 06:07 PM 發表

做乜跟我寫錯字抄都唔L錯
你知就好啦

如果要抄?根本而家無師父俾人抄,因為未有人成功做到空中母艦!

睇邊國能先跑出了!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-3-13 09:05 PM 發表

你知就好啦

如果要抄?根本而家無師父俾人抄,因為未有人成功做到空中母艦!

睇邊國能先跑出了!
咁咪垃L圾囉,抄都抄錯

引用:
原帖由 dfmtf 於 2021-3-13 07:42 PM 發表
正如美海軍唔會用常規潛艇, 連造出嚟賣都唔肯, 因為驚造咗出嚟就會被迫用
呢啲閹割版武器, 只有國會想慳錢用, 但係海軍一定出個研究報告之後話唔用
但美國冇錢,都要面對現實吧!

經特朗普話隨時唔會還錢來凶其他國家後,美債而家只得契弟認購,美國頂唔到幾耐,金融海嘯又重臨!

全球係時候放棄美元做主要兌換貨幣了!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]