• 瀏覽: 971
  • 回覆: 13
引用:
【新增動新聞】正當緬甸軍警對反政變示威者殺紅眼,一名說客透露,緬甸軍方不滿前國務資政昂山素姬太親中,希望改善與西方關係遠離中國

以色列前軍事情報官員本梅納什(Ari Ben-Menashe)是Dickens & Madson Canada董事,曾經代表津巴布韋獨裁者穆加貝及蘇丹軍方領袖。他說,他及他的公司已獲緬甸將領聘用,協助與美國及其他「誤解」緬甸的國家溝通。梅納什說,緬軍方將領不喜歡國務資政昂山素姬太親中,「緬甸決心親近西方和美國,而不是親中……他們不想成為中國傀儡。」本梅納什聲稱在南韓接受訪問,說剛到過緬甸首都內比都,與軍政府的國防部長妙吞烏(Mya Tun Oo)簽署協議,如果西方撤銷對緬甸制裁,會給他一筆報酬。

嘩!風向變哂........
各位黃版友要改口啦,要大力讚揚軍事獨裁政權,因為呢班將軍想同美國friend
同時要嚴厲譴責d學生,因為佢地示威時高舉昂山素姬的肖像,昂山素姬雖然係由真普選產生,但係佢親中喎,係死罪,拜登唔like佢
我地不可同緬甸軍警割蓆,要支持佢地,用民主的槍殺L哂呢d鬧事學生暴徒!

新聞來源連結:
https://hk.appledaily.com/international/20210307/ZEWHE4WJOZCDNOMM3LQGDJT73I/

蘋果調轉左黎講,毒果

既然係針對中國,
咁美國會否解除制裁班軍方將領?

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2021-3-7 07:28 PM 發表
既然係針對中國,
咁美國會否解除制裁班軍方將領?
而家亂哂龍~

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-3-7 07:25 PM 發表

嘩!風向變哂........
各位黃版友要改口啦,要大力讚揚軍事獨裁政權,因為呢班將軍想同美國friend
同時要嚴厲譴責d學生,因為佢地示威時高舉昂山素姬的肖像,昂山素姬雖然係由真普選產生,但係佢親中喎,係死罪,拜登唔like佢
我地不可同緬甸軍警割蓆,要支持佢地,用民主的槍殺L哂呢d鬧事學生暴徒!
...
係殺晒親中國既學生

引用:
原帖由 top11 於 2021-3-7 07:33 PM 發表

而家亂哂龍~
假消息亂飛

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-3-7 07:37 PM 發表

假消息亂飛
毒果出的都要小心啲~
或者唔睇都無妨~

忽然轉哂風!
軍人原來因為親美所以去政變?

哈哈哈哈哈

但係屌得最大力嗰D係班西人

爛果亂倫亂套了

一個以軍方奪權,武力鎮壓既政府想跟民主西方打交道,相信既人應該係低能的

埃及咪係親美軍人塞西推翻民主穆爾西, 美國又唔係未扶植個獨裁政權。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]