• 瀏覽: 12,005
  • 回覆: 18
+3
點算呀?陳姑娘去咗邊?快啲俾指示預約打針者!!

新聞來源連結:

https://news.now.com/urgentnews.jsp?taskId=21202&refer=Share

「一係深閨、一係澳門」
引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-3-7 06:48 PM 發表
睇見班傻閪打芝麻疫苗死真係大快人心
明知山有虎, 偏向虎山行!!

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2021-3-7 06:50 PM 發表
早前挪威29名老人接種輝瑞疫苗后死亡
西班牙一家養老院的46名老人在接種疫苗后死亡
瑞士的16名老年人也在注射疫苗后死亡

六十歲以上的老年人優先是不是好心做壞事?
袁教授話因為香港死的絕大部份是長者, 所以要長者打針!!

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2021-3-7 06:58 PM 發表

會不會太重手,打多咗疫苗?
星加坡有人打咗五倍BioNtech疫苗, 都無事、無幹喎~

引用:
原帖由 tom012345 於 2021-3-7 07:02 PM 發表
藍絲中招就人地放毒 明明藍絲政府話唔關疫苗事
藍尸好可憐呀!!

引用:
原帖由 中秋綠色的留言 於 2021-3-7 07:02 PM 發表
一定係長期病患
多餘, 有邊個長者唔係長期病人??

引用:
原帖由 INVOY 於 2021-3-7 07:19 PM 發表
4單都係官涌,  有冇咁橋!
呢兩單係關元朗、將軍澳接種中心!!

引用:
原帖由 花生之友 於 2021-3-7 07:24 PM 發表
講明糖尿病唔打得,但偏偏次次都係有糖尿病人去官涌打針出事。有趣
可能俾仔女夾去打針!!

引用:
原帖由 眼訓到喊 於 2021-3-7 07:27 PM 發表
藍畜話信正苦冇事既
擔心二百個賠償金走數喔!!

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-3-7 07:29 PM 發表

袁獸,都信唔過香港班醫護手足,要自己打自己。
市民係咪要學佢自對??

引用:
原帖由 素食小魔女 於 2021-3-7 07:45 PM 發表
大陸一早話老人家唔適合打疫苗...
香港政府仲叫老人家優先打, 應該係送佢地一程
係就送多啲走啦;未來五年政府都會財赤, 少啲廢老, 社福、醫療、住屋開支壓力, 可以減輕好多~

引用:
原帖由 consult997 於 2021-3-7 08:24 PM 發表
第一個的情況未太清楚,但第二個據報導自己停左兩劑胰島素.如果嚴重糖尿症患者打開針的,咁停藥法本身已好危險。
似係搏二百萬賠償金?!

引用:
原帖由 夢幻極光星 於 2021-3-7 08:35 PM 發表
吊那星!要擔心嘅野終於發生。🥴
科興疫苗全球咁多人打左都冇乜重大事件發生,偏偏鄉港搞到咁?
疫苗本身安全,入左鄉港境就接連出事?
又或係官涌內某啲黑心醫護,有長期病患嘅通通唔理照打?
又或係在伏必太正式打前,盡量整爪多幾件,到正式打伏必太有人瓜左都冇咁樣衰?
太多巧合,唔好再拖喇!第一時間封L左官涌呢個接種點先。🤔
元朗、將軍澳接種中心, 洗唔洗封??

引用:
原帖由 邦之星 於 2021-3-7 09:15 PM 發表
根本大陸人都唔敢打....
班廢老點解咁有信心
為黨死、為黨亡、為黨走上天堂路~

引用:
原帖由 狄克 於 2021-3-7 11:22 PM 發表
頂,都講左長期病 三高唔好打囉
政府為咗谷數, 宣傳片講到不盡不實;加上藍尸愛國情切, 狗衝表忠, 依家咪瀨晒嘢囉!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]