• 瀏覽: 11,718
  • 回覆: 93
  • 追帖: 1
+4
緬甸軍方發動軍事政變後,已遭到美國對軍方及其控制的企業實施制裁。路透社報道指,緬甸軍方批評昂山素姬與中國關係過於親密,對此深感不滿,因此已聘請公關嘗試與美國及西方國家改善關係,並與中國保持距離。 軍方

真相大白啦,原來軍方先係親美反華,今次政變背後極可能又係CIA 搞鬼,所謂譴責制裁只是一場表演

新聞來源連結:
https://inews.hket.com/article/2894600/緬甸軍方冀與西方修復關係 批昂山素姬過度親華?mtc=20023

難怪緬甸警察啲執法同美國如出一轍,打死咁多人

原來緬甸想認美國作「老大哥」,不再跟隨中國,即是想猶如黑幫小卒一樣「轉字頭」。

連登班76仲話係大陸攪出黎...七到深潛

美國會否解除制裁班軍方將領?

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2021-3-7 03:57 PM 發表
緬甸軍方發動軍事政變後,已遭到美國對軍方及其控制的企業實施制裁。路透社報道指,緬甸軍方批評昂山素姬與中國關係過於親密,對此深感不滿,因此已聘請公關嘗試與美國及西方國家改善關係,並與中國保持距離。 軍方

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2890000/2894600/08cafp002__1024_1024.jpg

真相大 ...
真係亂up,係邊個阻止聯合國嚴厲譴責緬甸軍方,係偉大嘅中國,所以緬甸軍方一定係聽令於中國,路透社呢啲西狗傳媒,想抹黑中國,貶低中國嘅國力,令人以為中國唔夠強盛去支持緬甸軍方去對捍衛西方民主價值嘅緬甸平民進行血腥鎮壓,其心可誅,信佢嘅都係西狗!

素姬個緬甸政府親華?呢幾年好少國內傳媒報導同緬甸外交,兵變成個月中央唔干預咩都唔理,條以色列公關有無搞錯呀!

垃圾作文!

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-3-7 04:06 PM 發表

為什么被出賣的總系黃屎?
系智商問題
根本大陸無必要攪死自己地方
係黃撚收黑金攪亂香港及中國

引用:
原帖由 車頭燈大師 於 2021-3-7 04:05 PM 發表

真係亂up,係邊個阻止聯合國嚴厲譴責緬甸軍方,係偉大嘅中國,所以緬甸軍方一定係聽令於中國,路透社呢啲西狗傳媒,想抹黑中國,貶低中國嘅國力,令人以為中國唔夠強盛去支持緬甸軍方去對捍衛西方民主價值嘅緬甸平民進行血腥鎮壓,其心可誅,信佢嘅都係西狗!
可能係中國一廂情願,主角自己都承認想勾結美國先發動政變。

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2021-3-7 03:57 PM 發表

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2890000/2894600/08cafp002__1024_1024.jpg

真相大 ...
親中會俾西人國制裁, 親美就西人國扮睇唔到. 親邊一邊好, 顯而易見啦

一早講左緬甸政局不穩,中國係最受害果個,因為年頭貿易先傾成,轉頭就政變!最想中緬貿易唔成果位一定係美國,美國制裁緬甸係自編自導自演,整個目的就係想搞砸中緬貿易。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]