• 瀏覽: 10,345
  • 回覆: 151
  • 追帖: 1
+4
由民主黨主導的美國眾議院,前晚在沒有任何共和黨支持的情況下,通過了一項被稱為「美國一代人以來最重大」的大規模選舉改革法案。法案全長接近800頁,幾乎涉及了美國選舉體系的所有內容,包括選舉資金和選民參與問題,還要求各州設立獨立的委員會,根據人口數據重新劃分地區界線。

只許尾國修法,不許香港修例?這種只許州官放火,不許他人點燈嘅行徑,再次暴露咗尾國赤裸裸嘅雙重標準。

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/s/202103/05/AP604144ece4b04e1918c9a75f.html

引用:
原帖由 johnlong18 於 2021-3-7 01:19 PM 發表
由民主黨主導的美國眾議院,前晚在沒有任何共和黨支持的情況下,通過了一項被稱為「美國一代人以來最重大」的大規模選舉改革法案。法案全長接近800頁,幾乎涉及了美國選舉體系的所有內容,包括選舉資金和選民參與問題,還要求各州設立獨立的委員會,根據人口數據重新劃分地區界線。

https://dw-media.wenweipo.com/dams/wwpproduct/image/202103/05/604144e9e4b0b801672a1d72.jpg
以你邏輯即係:
認同中共老毛勾結蘇聯推翻合法政府,
所以就應該認同所有人聯合外國推翻中共政府!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-3-7 01:21 PM 發表

以你邏輯即係:
成王敗寇就是真邏輯,一班人被送上法庭就知誤判的後果有幾嚴重!

引用:
原帖由 carters 於 2021-3-7 01:27 PM 發表

成王敗寇就是真邏輯,一班人被送上法庭就知誤判的後果有幾嚴重!
你意思.......即係無人犯罪,無人威脅國家安全,只係有人實力唔夠?

引用:
原帖由 carters 於 2021-3-7 01:27 PM 發表

一班頭腦簡單嘅烏合之眾諗住勾結外國勢力挾洋自重奪取政權點知賠了夫人又折兵連自己都深陷牢獄之災

美國自己都在  修改選舉制度
還要污衊中國 
真不要臉

老尾雙重標準又一力作,只許尾國修法,不許香港修例!
白皮無恥霸道,世界第一!

引用:
原帖由 笑看流浪英犬 於 2021-3-7 01:59 PM 發表
美國自己都在  修改選舉制度
還要污衊中國 
真不要臉
X2

下次共和黨上台又可以改返,鐘意點玩都得

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-3-7 01:50 PM 發表

你意思.......即係無人犯罪,無人威脅國家安全,只係有人實力唔夠?
以你意思
即使美國改選舉規則就得,其他地方改就唔得?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-3-7 01:21 PM 發表

以你邏輯即係:
錯,國民黨當年發動武裝政變偷取北洋政府締造既中華民國,中國既竊國黨得國民黨乍

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-3-7 01:50 PM 發表

講得絕對正確~伊拉克,敍利亞,亞富汗,無一國威脅老美國家安全,實力祗係吾夠,,所以老美炸你就炸你~駛客氣~...民主燈塔,美國佬既嘢要學...冇實力講條毛 美國優先 呀~...?

美國點玩都得,香港一改就係違反人權 

引用:
原帖由 ballking13 於 2021-3-7 02:04 PM 發表

以你意思
即使美國改選舉規則就得,其他地方改就唔得?
我覺得應該睇改革的原因。

引用:
原帖由 宿花間@@ 於 2021-3-7 02:05 PM 發表

錯,國民黨當年發動武裝政變偷取北洋政府締造既中華民國,中國既竊國黨得國民黨乍
咁北洋政府唔係竊清朝的國咩?
清朝唔係奪明朝的國咩?
.......

唔見得中共會係合法。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]