• 瀏覽: 1,843
  • 回覆: 31
+3
認為要將「一國兩制」帶回正軌的梁愛詩指出,香港新的實際情況,包括有外國以港作棋子去攻擊中央,另有人企圖分裂國家等。

她提到,本港社會現時的平靜僅屬表面,擔心當疫情放緩後,有人會再在港搞暴亂,而香港已無法承受另一次衝擊,因此急需改革選舉制度,以確保行政、立法及司法權不會落入損害香港的人手中。

今次治唔到老嗰班奸鳩政棍唔緊要,但上釣呢47件蛋散一定要從嚴判刑,任何低於五碌嘅監禁都係失敗。從嚴懲罰者,一為扼殺賣國政黨嘅傳承,二為殺雞儆猴俾其他曱甴知道一旦阿爺出手絕無回頭箭放虎歸山希望,三為俾過去兩年奉公守法嘅香港市民一個公道。理得你班契弟斷乜關係連繫,呢鋪唔煮死你真對唔住國安法嘅威力。

冇咩意思
唔係一定入黑社會先會犯法

柯尿淋一直跟劉慧卿,亦只做二三線

引用:
原帖由 奶露神街 於 2021-3-7 12:10 PM 發表
曾參與「35+」初選的四十七名民主派人士,被控涉嫌違反《港區國安法》的串謀顛覆國家政權罪,當中十五人獲批保釋,但遭律政司申請覆核扣押,...其中一名獲保遭覆核的被告、西貢廣明選區區議員柯耀林昨日經由福利官向代表律師傳話,並要求發出公開聲明,即時退出所有政治聯繫及組織,同時表明不會再參加區議會、立法會選舉、香港各級選舉及任何政治選舉。

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210307/_2021030708310197228.jpg
見到人地仔女坐監,口號係「手足齊上齊落」。到燒到自己,啱啱要上庭,即刻變咗「大家唔係好熟,已經冇聯絡!」😂

唔係身有屎洗乜割蓆呀?

點解被告紛紛退黨??????

引用:
原帖由 奶露神街 於 2021-3-7 12:10 PM 發表
曾參與「35+」初選的四十七名民主派人士,被控涉嫌違反《港區國安法》的串謀顛覆國家政權罪,當中十五人獲批保釋,但遭律政司申請覆核扣押,...其中一名獲保遭覆核的被告、西貢廣明選區區議員柯耀林昨日經由福利官向代表律師傳話,並要求發出公開聲明,即時退出所有政治聯繫及組織,同時表明不會再參加區議會、立法會選舉、香港各級選舉及任何政治選舉。

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210307/_2021030708310197228.jpg
唔見棺材唔流眼淚!
一個二個慄牙?

引用:
原帖由 johnny9236 於 2021-3-7 02:52 PM 發表
點解被告紛紛退黨??????
伯爺婆賽跑

引用:
原帖由 慕雲 於 2021-3-7 02:31 PM 發表
今次治唔到老嗰班奸鳩政棍唔緊要,但上釣呢47件蛋散一定要從嚴判刑,任何低於五碌嘅監禁都係失敗。從嚴懲罰者,一為扼殺賣國政黨嘅傳承,二為殺雞儆猴俾其他曱甴知道一旦阿爺出手絕無回頭箭放虎歸山希望,三為俾過去兩年奉公守法嘅香港市民一個公道。理得你班契弟斷乜關係連繫,呢鋪唔煮死你真對唔住國安法嘅威力。
但願如此

雷霆掃穴
拔根千尺

篤灰爆大鑊割𥱊保平安

引用:

只有切斷所有美國資金的魔爪,香港先會恢復安寧

香港大小反對派,恐怕一直都受到美國資金的豢養。一個陳日軍已經收兩千幾萬,點會唔賣力甚至賣命?

引用:

其實721"大肚婆" 是否盲是這件肥婆吳敏兒

要割點解唔割得徹底啲,留條尾係度搏將來再東山再起?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]