• 瀏覽: 3,416
  • 回覆: 26
引用:
原帖由 starr 於 2021-3-7 09:13 AM 發表

美國當然係壞心!
你既問題可以分兩面睇,一面係香港自身、另一面係國際局勢
我先講香港,以後另一個post講國際

香港政府無能,應該係大部分市民既感覺,不分顏色
但政府無能既原因呢? 大家看法是不同的
你已經講左攬炒派既睇法,我來說說建港派看法

舉個例,你有個項目交畀下屬去做,但唔畀錢、唔畀權,然後佢做得唔好就屌9佢,咁係乜野道理?
回到政府施政,就係你地所嚮往既攬炒派、黑 ...
Ching真係好心機,長遍大論點醒佢,我就費事睬佢啦!

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-3-7 12:44 PM 發表
樓主這種人真是莫名其妙
光是看標題就知道
這個社會真有存著這種蠢人
美國有良心? 天大笑話
緬甸現在什麼狀況?
人道人權普世價值,點解仲停留係譴責
出兵啦,講海珊係暴君,咁就可以滅人地政權
查唔到大型毀滅武器,改口話解放伊拉克人民
咁仲唔去解放緬甸
沙國王儲主謀殺美國媒體特約記者
證據都出黎,侵侵在位時偏幫沙國
而家換左拜登做總統,仲唔制裁嚴懲主謀?
仲有,邊個係中東打完呢 ...
嗰啲人唔係腦袋裝屎,而係甘心情願做美國嘅一條狗啫。
如果到今天仲未睇得到美國只係想全世界都供養佢地嘅資本家,嗰個只會係美國狗而已。因為美國要永遠都做地球嘅主人,所以其他國家都要做佢嘅奴隸,世界和平喎,只有美國滅亡就可能會出現囉。

樓主,好嘢
咁都up得出
你老細睇咗都感汗顏

引用:
原帖由 artumfa 於 2021-3-7 03:05 AM 發表
我覺得美國對香港都是說良心話。
中國的確好專制,獨裁,霸道,而且過份敏感。以為美國一直在干預,其實她只是幫香港人發聲者。
美國的良心說話其實好代表真正香港人意見。
其實現在根本冇人敢睇唔起中國,中國是個生產國。
但中國呢幾年真的變得過份敏感,敏感到要用霸權及一國方式去管治香港。對所有言詞都好敏感,對所有反抗都好敏感,甚至要以霸權方式去回應。以為都是在反中國。根本不是。

香港從來是個喜歡自由反抗, ...
食屎啦,漢奸走狗

引用:
原帖由 artumfa 於 2021-3-7 03:05 AM 發表
中國的確好專制,獨裁,霸道,而且過份敏感。以為美國一直在干預,其實她只是幫香港人發聲者。
但中國呢幾年真的變得過份敏感,敏感到要用霸權及一國方式去管治香港。對所有言詞都好敏感,對所有反抗都好敏感,甚至要以霸權方式去回應。以為都是在反中國。根本不是。

攬炒派丶暴力派 本身就不是正常人,自私自利 害己害人!

引用:

美國的良心說話其實好代表真正香港人意見
睇完呢句就已經唔洗下面寫乜
我係土生土長中國人香港人 老美西講乜意見 能夠代表我?
老美西走狗 早抖啦!

美國良心在國會山莊示威者手中

引用:

細路,97你出世未?

只做個對比:
美國衝擊國會的是暴徒,開槍射低兩件。
香港衝擊立法會的就是民主鬥士。可打警察,可放火燒人。可堵路拆車。可隨街截人搜身。可放火燒店舖,銀行。可搶店舖。

良心? 何在?
出錢出口支持的是誰了?

引用:

原來有人喺你屋企搗亂之後撥亂反正叫“敏感”,有人日日喺屋企門口屌九你然後還手還口又叫敏感?有否理解錯?

引用:

連國內同事都叫温做影帝,你竟然話佢好,果然係學生。睇表面。
知唔知大頭寶寶案件發生乜事?當年佢上場話出事每個賠30萬事件。知唔知道香港樓價又美國QE佢出4萬億政策有關(當然四萬億算係被迫要出,唔係中國即死)?知唔知佢落台前搞咗幾多錢要嘔翻幾多錢出嚟?

你話美國好?知唔知南北越分裂至越戰係邊個做成?知唔知阿蓋逹係邊個制造出嚟?

未使你睇撚晒中國5千年,多睇下呢啲地縁政治先吧!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]