• 瀏覽: 32,510
  • 回覆: 18
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-3-6 07:55 PM 發表

中國大陸的海關總署日前宣布,從台灣出產的菠蘿(台灣稱鳳梨)中檢出「檢疫性有害生物」,因此自3月1日起暫停進口。消在息一出,即引來不少網上市

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210306/444902670927400960397402.jpeg/HBOnkKKUs065W33b4Ovguc-pF_Mr10JC7gin5e4Ip-U

究 ...
正,去掃貨

熱賣及精選
引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2021-3-6 11:09 PM 發表

梗係正啦.....比較起黃畜恩物廚餘盤菜
強國人廚餘都無得食,食發瘟豬啦

引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2021-3-7 09:00 PM 發表

有錢都唔會咁笨柒俾錢買廚餘食啦,得黃畜會之嘛
發瘟豬就黃畜店買晒煮俾黃畜排隊食,一路食一路話食得有良知。搬龍門人渣哥買最多呀朱熹
強國人有錢都食唔到太多野,不過唔緊要,井底乜都最好食,井蛙帝會安排俾你地買。井外嗰啲等我地食啦~

引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2021-3-7 09:06 PM 發表

屎渠甴幾時upgrade搬左去井底呀?冇咁臭果條渠你當係井呀?難怪廚餘食到津津有味
我喺井邊見到你對住我大叫,想笑了。

引用:
原帖由 袋中野性的牛 於 2021-3-8 06:52 AM 發表

稍後人渣哥將發毛菠蘿切粒整個自由盤菜俾你班曱甴食,魚旦都慳番,記得科水!
你係咪展現緊“吃不到的菠蘿是發毛的?“

引用:
原帖由 袋中野性的牛 於 2021-3-8 06:55 AM 發表

你都食出嗰啲係廚餘呢!,千三定千九嗰款呀?有隔夜燒賣嗰款貴少少。
其實我都無食過,亦唔記得呢啲食肆糾紛,係你呢啲傻毛自己無份食都咁上心。浪費人生。

引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2021-3-8 07:42 AM 發表

求下你唔好離開屎渠影響公衆衛生啦
你都知有左角安髮,香江變左屎渠呢,哈哈,真大膽。

引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2021-3-8 08:52 AM 發表

國安法係專拉屎渠甴架
梗係啦,強國最叻打自己人,老尾人一個都唔敢拉。

引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2021-3-8 10:40 AM 發表

邊L個係你自己人呀?人甴殊途冇L亂噏呀!
開到口話要推翻政權攬炒喎,左一句支那右一句死全家喎,俾人拉時輸到仆街就自己人呀?
邊隻美狗犯左國安法未拉,你講個名黎我代你舉報!講呀!
:s ...
佢地係咪拎強國護照?唔係自己人點勾結“外國“勢力呀?識中文乎?

引用:
原帖由 袋中野性的牛 於 2021-3-8 11:12 AM 發表

食咗嗰啲垃圾,成年唔慌好意頭!不過聽講有四十七個柒頭食咗!
話時話,點解咁多人要食盤菜,好似同垃圾國家病毒都唔都唔洗食乜9盤菜了

引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2021-3-8 12:20 PM 發表

垃圾國家死50萬人, 都真係唔關廚餘盤菜同發毛菠蘿事, 黃畜放心食用, 齋食屎確係寡左D
全世界死咁多人同垃圾國家痛毒有絕對關係。

引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2021-3-8 12:27 PM 發表

你唔L識中文咋卦? 47甴係因為咩罪捕? 搵隻識字嘅手足幫你CHECK啦7甴
總之拉親都係揸強國護照,揸老尾護照就保證無事了,真係拉人都拉出祟洋賣國情操呀~

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-3-8 05:41 PM 發表

美國超級流感突然冇晒
唔比WHO去美國查咩事
全世界都講緊強國病毒,就知強國病毒厲害多了。

引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2021-3-8 05:44 PM 發表

總之? 告顛覆國家政權呀朱熹, 關護照乜L野事呀?
梗係有關啦,試下佢地揸老尾護照,保證無事。睇下玩左咁耐,有無捉到一個老尾間諜?0呀,老尾無間諜?定唔敢拉呀?

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-3-8 05:52 PM 發表

全世界?? 冇聽拜登點講咩???
問下呆灣條so院長, 家下係咪重叫武漢肺炎lor
你講咩肺炎話?大膽呀你,又做漢奸啦,傻柒。

主題標籤 #海關
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]