• 瀏覽: 1,235
  • 回覆: 12
跑馬地街頭昨日(5日)出現持械男子,警方接報到場其制服,期間曾出動警棍。

跑馬地街頭昨日(5日)出現持械男子,警方接報到場其制服,期間曾出動警棍。有途人拍下影片並上載網上,有網民質疑警方使用過分武力。警方今(6日)發出嚴正澄清,指該名56歲男子是較早前手持武器闖入銀行指嚇職員的疑犯,警方接報到場,使用最低所需武力將其制服,並以涉嫌「管有攻擊性武器」將其拘捕。

手持武器闖入銀行指嚇職員---想打劫銀行?!
香港警察太克制,警員上前發出警告咁多次,疑犯都無視警告,唔肯放下武器,喺外國警察一早已經開槍射低佢

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210306/bkn-20210306144817844-0306_00822_001.html

小心EK癲狗miriam
如果係尾角,條友已經變左蜜峰窩

無野嘅,爭取佢嘅公義啫。
唔係咁都拉吓嘛

引用:
原帖由 揚州炒旦 於 2021-3-6 06:33 PM 發表
香港警察太克制,警員上前發出警告咁多次,疑犯都無視警告,唔肯放下武器,喺外國警察一早已經開槍射低佢

唔肯放低武器,有必要引入電槍

引用:
原帖由 goyoyogo 於 2021-3-6 07:47 PM 發表
支持警察嚴正執法!警察加油!

法官話男子持鐵棒亂舞都無打到人……無証據顯示佢有意途傷人無罪釋放

引用:
原帖由 揚州炒旦 於 2021-3-6 06:33 PM 發表
起碼用電槍招呼

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-3-6 09:24 PM 發表
法官話男子持鐵棒亂舞都無打到人……無証據顯示佢有意途傷人無罪釋放
牠威嚇銀行職員在先!
今次香港狗法官點幫牠吟詩都吟唔甩㗎嗱!

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-3-6 09:24 PM 發表
疑犯係個優秀年輕人

引用:
原帖由 goyoyogo 於 2021-3-6 07:47 PM 發表
直接打頭。
電乜槍呀!

好彩佢唔係美國,一早已經當場槍斃

香港警察始終太過「溫柔」⋯

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]