• 瀏覽: 1,968
  • 回覆: 20
袁國勇自行接種復必泰疫苗 稱不適合參與噴鼻疫苗臨床測試港大微生物學系講座教授袁國勇,下午到上環中山紀念公園體育館社區疫苗接種中心,自行

港大微生物學系講座教授袁國勇,下午到上環中山紀念公園體育館社區疫苗接種中心,自行接種BioNTech(復必泰)新冠疫苗。他早前曾稱,會接種港大正研發的噴鼻式新冠疫苗,但今日指,接獲瑪麗醫院臨床藥物試驗中心通知,指他已經64歲,超過了60歲的一期臨床測試年齡限制,無法參與。袁國勇解釋說,無論科興疫苗,抑或復必泰疫苗,臨床數據都顯示是安全,考慮自己本身無長期病患、腦部和心臟無血管閉塞,而且他時常會接觸到病人,要在實驗室面對新冠病毒,間中亦要巡視酒店、商場或食肆等疫區,因此決定採用副作用「較猛」、能產生較高抗體水平的復必泰疫苗,相信保護作用會大一些。袁國勇強調,在接種疫苗方面,無人向他施壓。他擔心接種率會受再有港人接種疫苗後死亡影響,希望為自己接種疫苗,能夠做示範榜樣。他指,打疫苗有如戴口罩,如果很少人接種,對控制疫情幫助不大;但如超過七、八成人接種,疫情就可以控制下來。

原文網址:https://www.881903.com/news/local/2381854

姓猿呢條仆街杏加橙今年已係65歲, 講嘢仲好似低B仔咁彈出彈入, 係正常人都知做新藥初期測試的人一定要搵年輕人, 唔會拉老人做測試, 姓猿呢條仆街當日就發噏瘋要噴鼻式疫苗才肯接種, 佢咁撚大個人又係醫學磚家仲係不撚知所謂貪口爽亂噏嘢, 佢一年前在日月報寫一篇鳩吹痞文, 寫台灣係[中華民國], 又在毫無證據之下一口咬定蝙蝠傳播新冠肺炎, 佢當晚就要撤回痞文, 真係人格信譽破產, 又冇政治警覺, 仆你個臭街陳笑恥就當佢神咁拜, 每次有肺炎, 姓猿呢條仆街就去到現場當正自己係No.1磚家噏三噏四, 竟然教人每次屙完屎用洗潔精倒入馬桶, 用碌棍搞勻再沖水.  
無論如何, 姓猿呢條友肯打mRNA疫苗呢隻猛藥, 我祝佢平安大吉喇.   

新聞來源連結:
https://www.881903.com/news/local/2381854/袁國勇自行接種復必泰疫苗-稱不適合參與噴鼻疫苗臨床測試

打好過唔打,要信專家

引用:
原帖由 septemberchan 於 2021-3-6 04:30 PM 發表
打好過唔打,要信專家
打邊隻疫苗我都支持, 降低每日感染人數至個位數, 甚至清零, 就可以重開海關, 我要返大陸.

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-3-6 04:31 PM 發表
身體最誠實
行為最乎合科技結論
每隻疫苗都有風險, 打唔打自己決定.

裝修師父猿人一早就表明立場
佢係廢水代言人
點會用國產貨

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-3-6 04:31 PM 發表
身體最誠實
行為最乎合科技結論
咁peter 哥打咗乜先

引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 2021-3-6 04:40 PM 發表

咁peter 哥打咗乜先
佢當然聽佢大佬侵侵講,打漂白水

姓猿呢條友教市民屙完屎, 沖水之前先倒洗潔精入馬桶撈勻屎塊, 再用碌棍搞屎變成芝麻糊. 咁就可以防止肺炎病毒.
佢真係天才.

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2021-3-6 06:40 PM 發表

中國毒疫苗打死人,除左班無腦藍絲邊個敢玩自己條命?
阿斯利康、輝瑞疫苗冇打死人?
講埋哂啲廢話玩政治化
你夠中共玩咩?

猿禽獸自制疫苗去那了

驚死

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-3-6 04:37 PM 發表

每隻疫苗都有風險, 打唔打自己決定.
我呼籲打,為人為己。
我自己都會打科興。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]