• 瀏覽: 11,454
  • 回覆: 231
引用:
原帖由 K2020 於 2021-3-6 03:34 PM 發表
華叔都死左咁多年,依家拎人地出來擋?可見呢班反對派既質素......你話佢地為國家好先做反對派,我點都唔會信,睇番佢地行為言論,根本就係徹頭徹尾既漢奸走狗賣國賊!
從佔中,修例暴動就睇到所謂民主派係美國只狗,狗主叫佢吠就吠

引用:
原帖由 曲明 於 2021-3-6 03:44 PM 發表

李永達就夠朋友啦!死咗嘅華叔都攞出來消費
報夢揾佢做代言人。

引用:
原帖由 kit05hk 於 2021-3-6 03:20 PM 發表
【明報專訊】中央連日強調「愛國者治港」,亦常高舉中共前領導人鄧小平言論,民主黨前主席李永達稱,當年鄧小平稱共產黨可批評、言論不構成不愛國,但現時已非如此。民主黨前黨鞭司徒華一生反共,但無人質疑其愛國心,被問到今日香港,華叔可否躋身「愛國者」之列?李永達慨嘆,華叔只愛國家的土地、人民、文化,現在氣氛下,亦可能不被視為愛國者。

鄧小平話共產黨可批評,但唔係收外國政治黑金批評甚至抹黑,講完!

某啲所謂民主人仕 搞政治 ,根本都分唔得清楚乜嘢叫做批評,乜嘢叫做反

引用:
原帖由 20381766 於 2021-3-6 03:46 PM 發表
宜家睇返轉頭,八九就係黃畜牲漢奸禍港之源。
偽旗行動!

引用:
原帖由 hkils2001 於 2021-3-6 16:43 發表
華叔一早已經比大陸視為愛國者, 其他人仕不要再借題沬黑及轉移視線, 唔該自己照下鏡, 睇睇你地呢10年為香港做過什麼先!!!!
有冇官方文件?咪鳩吹

引用:
原帖由 kit05hk 於 2021-3-6 03:20 PM 發表
【明報專訊】中央連日強調「愛國者治港」,亦常高舉中共前領導人鄧小平言論,民主黨前主席李永達稱,當年鄧小平稱共產黨可批評、言論不構成不愛國,但現時已非如此。民主黨前黨鞭司徒華一生反共,但無人質疑其愛國心,被問到今日香港,華叔可否躋身「愛國者」之列?李永達慨嘆,華叔只愛國家的土地、人民、文化,現在氣氛下,亦可能不被視為愛國者。

佢愛唔愛國大家唔知,但D攞黑金反政府,叫外國制裁香港好明顯唔愛國。

樓主你咪戇鳩啦,華叔生前雖然係反對派但係佢係以中國人自居架,你估而家嗰啲咩...HongKonger

若司徒華未死,肯定不會允許民主派向極端本土派靠攏,亦唔會玩攬炒中共搞到泛民自取滅亡。

仲話薪火相傳,傳傳嚇死咗火要收皮。

引用:
原帖由 樓上進擊的羔羊 於 2021-3-6 16:51 發表
樓主你咪戇鳩啦,華叔生前雖然係反對派但係佢係以中國人自居架,你估而家嗰啲咩...HongKonger
司徒老狗冇資格做中國人!
只係一隻賣國求榮的走狗!

就算藍屍都唔係個個愛蟈啦
愛錢咋

司徒華 根本就係垃圾賤狗

引用:
原帖由 siutatbo 於 2021-3-6 03:27 PM 發表
要衰到搬華叔出嚟?
佢地而家個個震過貓王,講句說話都如履薄冰,但我哋正常人則覺得根本冇咩壓力,作賊的人才會心虛,越心虛則越驚。
大把呢啲人,睇下老處名,涼瓜傑之流就知,同時你睇下平時牙斬斬啲人,好似剛保釋嗰幾個咁,講說話已經完全唔同晒,語氣軟晒,只係咁話祝各人平安,所有霸氣全失,畀人困咗幾日咋,就已驚到瀨尿了。

明報「公信第一」

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]